The Second Tragic Fantozzi (1976)

Il secondo tragico Fantozzi

Comedie (Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Luciano Salce

Scenariști:

Leonardo Benvenuti , Piero De Bernardi, Luciano Salce, Paolo Villaggio

Producător:

Rizzoli Film

Dată lansare (SUA):

15 Aprilie 1976

Dată lansare (Romania):

3 Martie 2021

  Fantozzi e pus de-a lungul filmului in situatii pe cat de comice pe atat de bizare, amintind uneori prin suprarealismul situatiilor de Monty Python. Filmul nu are o structura unitara, fiind mai degraba o alaturare de secvente care-l au in centrul lor pe Fantozzi. Intr-o prima secventa el este luat de patronul sau superstitios la Monte Carlo pentru a-i purta noroc la casino. Superstitiile acestuia-i creaza mai intai o imagine de homosexual, pentru ca mai tarziu sa-l faca sa pluteasca prin sala din cauza numarului mare de sticle de apa minerala pe care este obligat sa le bea. Ulterior vanatoarea la care participa se transforma intr-un veritabil razboi intre doua armate, cei capturati sau impuscati fiind dusi acasa asemeni unor trofee de catre vanatori. Pasiunea patronului pentru filmele de arta si in special pentru Crucisatorul Potemki, la care angajatii sunt obligati sa asiste inclusiv in ziua meciului cu Anglia, va duce la in cele din urma la revolta angajatilor, care vor fi obligati ulterior sa joace in fiecare sambata scena cea mai importanta a filmului.

Recenzii

gionescuro

08.09.2018

Atit de buna ca iti dau lacrimile

3 1

piticulrau

08.09.2018

este unul din filmele care te fac sa vrei sa-l revezi cu placere.Paolo Vilaggio da nastere unui personaj de mare calibru combinand comicul si tragicul intr-un mod superb. O perla a cinematografiei italiene si mondiale.

1 0

mateicoman

08.09.2018

Cred ca e cea mai mare comedie italiana care s-a facut vreodata si din pacate, una din putinele lor comedii adevarate(de obicei cam toate comediile lor cunoscute au un iz morbid - e un motiv permanent la ei). Totul e bine dozat,cursiv,abia astepti sa vezi ce se intampla la urmatoarea faza,te simti bine pe tot parcursul filmului. O mare aventura,parca e personaj de desene animate,la cate poate pati acest omulet in tot acest film.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top