Moonlight Trailer
Trailer #1 03:06

Inherit the Wind

Dramă, Istoric | (United States of America)

Procesul maimutelor

Inherit the Wind

Dramă, Istoric (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Stanley Kramer

Scenariști:

Jerome Lawrence, Robert E. Lee

Producător:

Stanley Kramer Productions

Dată lansare (Romania):

22 Iunie 2021

Cand profesorul Bertram Cates preda elevilor dintr-un orasel sudist american teoria lui Darwin despre originea speciilor, aici se dezlantuie haosul, profesorul fiind incarcerat pe motiv ca a sustinut ceva ce contrazice Biblia in legatura cu geneza omului. Cel care il apara in tribunal este faimosul avocat Henry Drummond, un strain in aceste locuri. Adversarul sau este extravagantul si conservatorul procuror Matthew Brady. Ce urmeaza este o confruntare intre conceptii si ideologii, intre stiinta si religie, comentata de reporterul Hornbeck.

Recenzii

1octav

08.09.2018

Daca ne gandim ca acum 2 ani a fost eliminat evolutionismul din programa de Biologie (pana si la Facultatea de biologie evolutionismul se studiaza "implicit")... Oricum, actori buni, poveste interesanta si educativa, foarte bine jucat.

2 1

Christian175

08.09.2018

Cred ca este inca o piesa de teatru transformata in mod stralucit intr-un film de neuitat. Din nou o dovada ca SFX-urile nu transforma neaparat un film de 2 bani intr-un film bun. Scena finala este una epica: Henry: "O minte uriasa a locuit canva in acel corp"..."Matt Brady s-a pierdut pentru ca l-a cautat pe Dumnezeu mult prea departe si mult prea sus." Hornbeck:" -Tu?! (zambind) Ipocritule...Cine ar fi crezut...ateul care crede in Dumnezeu. Esti la fel de religios cum a fost si el." ...sper sa mai se faca asemenea filme...greu de crezut...dar poate.

2 1

Paparocades

08.09.2018

Pe langa faptul ca este un film de zile mari, contrar tuturor asteptarilor, filmul este o pledoarie pentru o credinta autentica debarasata de superstitii inguste.

3 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top