Jakob mincinosul (1999)

Jakob the Liar

Comedie, Dramă, Istoric (France, Hungary, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Peter Kassovitz, Pierre Sisser

Producător:

Global Entertainment Productions GmbH & Company Medien KG, Columbia Pictures, Blue Wolf, Kasso Inc. Productions

Dată lansare (SUA):

16 Septembrie 1999

Dată lansare (Romania):

16 Mai 2021

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Polonia ocupata de nazisti, un evreu sarac, proprietar al unei cafenele, aude accidental o stire la radioul comandamentului despre succesele sovieticilor in confruntarile cu germanii. Intors in ghetou, Jakob impartaseste informatia cu altii si in scurt timp incep sa umble zvonuri de existenta unui radio secret. Astfel, Jakob se foloseste de aceasta sansa pentru a da speranta oamenilor, inventand stiri despre avansarea trupelor sovietice. Dar germanii afla de "radioul secret" si pornesc in cautarea lui si a eroului care indrazneste sa-l foloseasca.

Recenzii

corcodus

08.09.2018

nu pot sa cred ca nimeni nu a postat pentru acest film, sper ca prin postarea mea sa determin cat mai multe persoane sa vizioneze filmul; daca ii iei unui om speranta , acesta moare, cam asta e ideea e baza a filmului, dincolo de toate ororile razboiului cred ca cel mai greu au dus-o cei carora li se lua speranta, sa ai speranta in acele vremuri insemna sa fi nebun; filmul e o alta pledoarie pentru UMANITATE, visele speranta iti pot da puterea sa rezisti, "cine nu vrea sa apuce a doua zi "; williams face un rol suberb, pacat ca nu a primit un oscar pentru el, l-ar fi meritat cu prisosinta ; un film ce merita vazut, revazut, e o lectie de viata, pana la urma chiar nu mai conteaza daca in final au supravietuit, conteaza ca au sperat, a spera e sinonim cu ca trai, cu a te simti viu; e un film ce merita vazut si pacat ca nu a fost promovat mai mult, ma intreb deseori cum filme seci ca si continut ca si avatar se bucura de o promovare in exces, iar asemenea filme aproape ca trec neobservate.

4 1

-george-

08.09.2018

Robin Williams este asemenea unui cameleon,se pare ca ori ce rol i se ofera poate sal joaca ,trebuie vizionat acest film neaparat....

1 1

cristi_nepot

08.09.2018

wow ..nu mi vine sa cred ca nu l am vazut pina acum. exceptional!! acum l am terminat de vizionat. inca nu mi vine sa cred ca Robin Williams nu a luat Oscar pt un asa rol..

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top