Iisus (1999)

Jesus

Istoric, Dramă (Czech Republic, Germany, Italy, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Roger Young

Producător:

Česká televize, Five Mile River Films, Beta Film, CBS Television, Lux Vide

Dată lansare (SUA):

25 Decembrie 1999

Dată lansare (Romania):

23 Octombrie 2020

O reprezentare noua a lui Iisus din Nazaret, filmat in Maroc, se zice a fi cea mai corecta reprezentare de costumatie si scene dintre filmele pe acest subiect pina in anul 2000. Mantuitorul este reprezentat intr-o forma mai apropiata de omul de rand, fara insa a-l reduce la acesta din urma; el uneori zambeste deschis, alteori ride si apoi danseaza la nunta din Cana. O actrita foarte frumoasa imbracata in rosu semi-transparent--jucind in rolul celui rau-- incearca sa-l tenteze fara sa reuseasca insa, in desert. Este cumva o sarbatorire bimilenara a nasterii, vietii, suferintelor si reinvierii mantuitorului. Unele din miracole sunt prezentate intr-adevar miraculos, incredibil de bine puse in scena, cum ar fi Iisus mergand deasupra apelor pe furtuna sa-l salveze pe Sfantul Petru a carui credinta nu i-a fost deajuns sa mearga singur pe apa ca Iisus. Invierea din morti a lui Lazar este un alt miracol excelent pus in scena. Intrarea lui Iisus in Ierusalim primit cu incintare si dragoste de multime e o scena in contrast puternic cu cele ce vor urma si pe care le stim din Biblie, din Noul Testament. Ultima cina are din nou un scenariu si o realizare deosebita. Scena in care Iisus rupe simbolic, dar real, painea in bucati si o imparte la ultima cina, stiind ce va urma, cum va fi trupul sau supus torturilor . ,,rupt" de catre romani pe Golgota si inainte. Sunt imagini puternice, dramatice din film, realizate cu o cinematografie superba. Scenele de groaza si tortura in care se bat cuinele in mainile lui Iisus, strigatul de durere cumplita a lui Iisus rastignit si altele sunt de un realism extraordinar; ele au fost eliminate din versiunea TV pentru ca tragedia si cruzimea acestor scene s-a considerat a fi prea mult de suportat de toti telespectatorii. Aceste scene zguduitoare ramin insa reflectate in groaza, agonia si plansul de pe fata mamei lui Iiisus aratate si la TV. Crucificat, alaturi de hoti si talhari, Iisus striga in agonia durerilor: ,,Tata, iarta-i ca ei nu stiu ce fac !!!" Trei zile mai tarziu Iisus apare reinviat in fata Mariei Magdalena care plange de bucurie sa-l vada din nou viu.

Recenzii

Bci2

08.09.2018

Filmul de 4 ore ia suficient timp sa prezinte intreaga secventa a vietii, suferintelor mortale la crucificare si reinvierii lui Iisus Cristos. Scenele istorice sunt redate cit s-a putut de fidel, la fel si costumele. Este insa o reprezentare noua, moderna a Mantuitorului, o persoana cu emotii si slabiciuni omenesti, combinate insa cu o credinta fara limite in Dumnezeu. Cel rau, care incearca sa-l tenteze pe Iiisus este aratat, in film, in mijlocul desertului ca o actrita foarte frumoasa imbracata intr-un rosu sensual si parca semi-transparent (imagine cenzurata la miniserialul TV, dar aratata la poze daca o sa lase poza sa apara aici saptamina viitoare (?)). Imaginea desigur ar starni vise multor baieti. Imaginile si actele prezentind suferintele lui Iisus sunt asa de realiste incit mai toate n-au fost aratate la TV ca sa nu-i ingrozeasca pe spectatori, in special pe cei mai mici de virsta.

1 5

Cluc

08.09.2018

Un film care prezinta ceea ce se spune in Biblie. Vedem, traim, suferim si descoperim credinta. Indoiala mereu exista in sufletul omului, uneori insa, trebuie sa crezi si ceea ce nu vezi....

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top