Julius Caesar (2002)

Julius Caesar

Război, Dramă, Istoric (Netherlands, United States of America, Germany, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Uli Edel

Scenariști:

Peter Pruce, Craig Warner

Producător:

De Angelis Group

Dată lansare (SUA):

27 Decembrie 2002

Dată lansare (Romania):

24 Iulie 2021

Filmul prezinta poveste lui Julius Caesar, unul dintre cele mai importante presonalitati din istoria Romei. Se presupe ca se presupunea că descinde din prinţul troian Eneas, fondatorul cetatii. Sustinator al generalului Marius, tanarul Caesar este pe lista de proscrisii a dicatorului Sulla, insa reuseste sa scape cu viata uneltirilor si exilul datorita calitatilor sale si a interventiei lui Pompei. Odata cu moartea lui Sulla, Caesar se implica in politica, candidand de-a lungul vietii la cele mai înalte funcţii din Republica Romană. Alaturi de Crassus si Pompei, a participat la actiunile pentru infrangerea fostului gladiator Spartacus. Avea sa formeze cu cei primul triumvirat, ce isi propunea conducerea Romei. Trimis in Galia, intr-un razboi de cinci ani a reusit sa cucereasca provincia galeza.Victoriile sale starnesc invidia triumvirilor si a senatorilor, drept urmare ii este ordonat lui Caesar să se întoarcă la Roma şi să-şi demobilizeze armata pentru cǎ termenul său ca proconsul se încheiase. Insa generalul trece Rubiconul cu forte armate, lucru fara precedent in istoria romana şi războiul civil izbucneşte, la capat caruia Caesar este invingator. Il urmareste pe Pompei in Egipt, unde are o relatie cu Cleopatra. Intors la Roma, si-a iertat totii inamicii politicii, lucru care avea sa-l coste. S-a proclamat dictator pe viata, de fapt primul Imparat roman.In timpul unei reuniunii a senatului, este ucis de un grup de senatori, condus de Brutus şi Longinus, carora le graţiase majoritatea crimelor şi chiar îi avansase în carieră. Despre Brutus se speculează era fiul nelegitim al lui Caesar. A fost generalul cel mai de seama al Romei, care a pus capatsistemului de guvernamant care a servit Roma timp de 500 de ani, se deschide astfel era Imperiului.

Recenzii

alexk

08.09.2018

un film de exceptie despre cel care a schimbat destinul romei......... nota 10. se remarca prin realism si respectarea adevarului istoric

1 1

cescfabregas

08.09.2018

un film foarte bun care redă atat o pagina din mareata istorie a Romei,cat si drumul relativ scurt de la glorie la tradare..

0 1

Andysev85

08.09.2018

este un film realism insa in mare parte ii lipseste actiunea devenind deseori foarte greu de privit nota 7

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top