Moonlight Trailer
Trailer #1 01:15

La Cité des Enfants Perdus (1995)

Fantasy, SF, Aventuri | 16 May 1995 (France, Germany, Spain)

The City of Lost Children (1995)

La Cité des Enfants Perdus

Fantasy, SF, Aventuri (France, Germany, Spain)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jean-Pierre Jeunet, Marc Caro

Producător:

Victoires Productions, Constellation Productions, Claudie Ossard Productions, Eurimages, Club d'Investissement Média, Canal+ España, Studio Image, Cofimage 4, Cofimage 5, Constellation, Elías Querejeta Producciones Cinematográficas S.L., France 3 Cinéma, Lumière Pictures, MEDIA Programme of the European Union, Ossane, Phoenix Images, Procirep, Tele München Fernseh Produktionsgesellschaft (TMG), Centre National de la Cinématographie, Canal+, Televisión Española, Sony Pictures Classics

Dată lansare (SUA):

16 Mai 1995

Dată lansare (Romania):

24 Februarie 2021

Maleficul Krank este un batran chinuit de imposibilitatea sa de a visa. Astfel, el gaseste solutia de a fura visele copiilor dar, acestora fiindu-le frica de el, viseaza numai cosmaruri. Cand lui One, un fost vanator de balene foarte puternic, i se rapeste fratele mai mic de catre oamenii lui Krank, el porneste in cautarea micutului si, cu ajutorul unei personaje excentrice, incearca sa opreasca odata pentru totdeauna raul facut de Krank si armata sa de ciclopi.

Recenzii

Juristul

08.09.2018

In aceasta fantezie de la creatorii filmului ''Delicatessen'', un savant nebun care imbatraneste prematur, pe nume Krank, rapeste copii pentru a le fura visele, sperand ca acestea ii vor incetini imbatranirea. Dar Krank da de bucluc atunci cand gorilele sale il rapesc pe Denree, un baietel al carui frate adoptiv, One, este ''omul cu muschi'' la un circ. One incearca cu disperare sa il gaseasca pe Denree si cere ajutorul lui Miette, o fata de 9 ani care conduce o gasca de copii orfani. Impreuna, One si Miette reusesc sa gaseasca castelul lui Krank, intalnindu-l pe drum pe fratele pierdut (originalul al celor trei clone care-i slujesc ca asistenti lui Krank).

1 1

the_dark

08.09.2018

La cite des enfants perdus este mai mult decât un film - este un recital cinematografic de cea mai bună calitate, iar regizorul Jean-Pierre Jeunet dă dovadă de o înaltă măiestrie. Suspansul atinge în acest film cote maxime, imaginaţia de care dau dovadă scenaristul şi regizorul este debordantă, iar interpretarea actorilor e impecabilă. Filmul are drept pretext o distopie halucinantă în care copiii sunt răpiţi pentru a li se fura visele, iar mesajul său pare a fi acela că fără suflet, fără iubire se pot naşte cei mai înfiorători monştri. O realizare remarcabilă, originală, de văzut neapărat!

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top