Moonlight Trailer
Trailer #1 02:43

La vingt-cinquième heure

Dramă, Război | (France, Italy, Serbia, United States of America)

The 25th Hour

La vingt-cinquième heure

Dramă, Război (France, Italy, Serbia, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Henri Verneuil

Scenariști:

François Boyer, Wolf Mankowitz, Henri Verneuil

Producător:

Compagnia Cinematografica Champion, Les Films Concordia, Avala Film, Carlo Ponti Production, Metro-Goldwyn-Mayer

Dată lansare (Romania):

27 Mai 2022

,,Cea de-a 25-a Ora" --,,La vingt-cinquieme heure"--"The 25th Hour", cu Anthony Quinn, Virna Lisi si Grégoire Aslan este filmul reprezentat pe afis, care este real. Poate fi usor confundat cu filmul mai nou din anul 2002 cu titlul ,,25th Hour" care e un film cu alt subiect chiar foarte diferit si cu alt set de actori. Filmul ,,La vingt-cinquieme heure" prezinta o povestire de dragoste ce ,,se ridica deasupra bataliei", cum a zis unul din criticii filmului. Directia este de Henri Verneuil, si originalul a fost facut in editia franceza, corect intitulata pe panou ,,La Vingt-cinquieme heure", aparut in 1967, bazat pe nuvela scrisa de (Constantin) Virgil Gheorghiu--se pare la Paris, cu adaugiri la scenariu si lirica de doi scriitori francezi si un al treilea scriitor de profil. Anthony Quinn joaca rolul unui taran roman, iar rolul sotiei taranului este jucat cu indemanare si talent de Virna Lisi. Un film de rezonanta pentru cei mai multi romani si romance...

Recenzii

MikeWindgren

08.09.2018

Ce-i cu titlul asta, fratilor? Un film absolut superb, o drama in toata plinatatea cuvantului si un Anthony Quinn de zile mari.

5 5

KATAKLYSM

08.09.2018

n-ati vazut filmul, ati auzit de la prieteni despre el, altminteri ati fi inteles ce exprima titlul!

4 4

MikeWindgren

08.09.2018

Dvs. centrati, dati cu capul si tineti si scorul. Ideea mea era ca un film de o asemenea anvergura merita sa apara aici cu titlul sau original, de "The 25th Hour", si abia in plan secund cu varianta franceza, chiar daca la baza sa sta romanul lui Virgil Gheorghiu, publicat la Paris . Merita de asemenea si o traducere in limba romana a titlului, mai ales ca actiunea se desfasoara in buna parte in Romania, iar personajul principal, Ioan Morit, interpretat magistral de Anthony Quinn, e un roman din secuime. A 25-a ora reprezinta momentul din urma, ora marii treceri, si titlul romanului pe care unul din personaje, invatatorul Traian, fiul preotului din Fontana, aflat in prinzonierat impreuna cu Ioan Morit, intentiona sa il scrie.

5 4

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top