Moonlight Trailer
Trailer #1 01:59

Laura

Dramă, Mister | (United States of America)

Laura

Laura

Dramă, Mister (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Otto Preminger, Jose Pozo

Producător:

20th Century Fox

Dată lansare (Romania):

16 Ianuarie 2021

Un detectiv de poliție se îndrăgostește de femeia a cărui crimă el o investighează.

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

Meandrele intrigii, intregul labirint si manevrele tuturor personajelor, mai mult sau mai putin suspecte te "tine cu sufletul la gura!".Prin decorurile somtuase, pasind inconjurat de o muzica cu cele mai insinuante laitmotive muzicale auzite vreodata intr-un film( Melodia Laura de Johny Mercer si David Raksine),te trezesti intr-un adevarat acvariu in care evolueaza o fauna stranie, si ramai cu amintirea unui film insolit, exemplar si obsedant.

5 0

Falstaff

08.09.2018

Ceea ce remarc eu la filmul asta,inainte de a ma uita la el,e ca pe actrita din rolul principal o cheama Gene,iar pe partenerul ei (masculin) il cheama Dana.

3 3

alynutza_04

08.09.2018

Un film clasic din anii celui de-al doilea razboi mondial, aflat la granita dintre o melodrama, un film noir sau o thriller politist, care se concentreaza in jurul unei persoane misterioase, Laura Hunt, care este ucisa intr-o seara, desi toata lumea care o cunostea aparent era indragostita de ea. Desi aflam intr-un final adevaratul asasin, desi dupa prima ora de vizionare este previzibil si ne dam seama de motivele sale, filmul este unul memorabil, mai ales prin maretia discutiilor si interpretarea buna pe care o realizeaza principalii protagonisti. Dupa cum spuneam, desi filmul pare ca se invarte in jurul Laurei Hunt si al circumstantelor asasinarii ei, totusi celelalte personaje, asupra carora se desfasoara actiunea de investigatie, iau partea leului. Foarte calmul detectiv Mark McPherson (Dana Andrews) conduce o ancheta calma si profund psihologica asupra celor din anturajul ei, cum ar fi cei doi barbati din viata ei: Waldo Lydecker, protectorul ei si cel care a lansat-o in luma publicitatii, personaj care o urmareste in continuare si care nu o doreste decat pentru el, indepartand toti pretendentii si Shelby, noul ei logodnic, un om cam prostut, care incerca sa isi salveze interesele financiare. Cazul pare simplu, dar se complica brusc intr-o noapte. Departe de a-si termina misterul, filmul continua in aceeasi conditie, a unui policier care isi cauta adevaratul vinovat, prin capacitatea detectivului de a cauta dincolo de mintea umana, capacitate care insa este usor estompata dupa ce acesta se indragosteste la randul sau de Laura. Castigator al premiului Oscar pentru imagine alb-negru (Joseph LaShelle), nominalizat la alte cateva premii, printre care cel mai bun regizor (Otto Preminger), scenariu sau cel mai bun actor in rol secundar (Clifton Webb), Laura ramane unul din filmele de referinta ale anilor '40, cu una dintre cele mai frumoase actrite ale acelor ani - Gene Tierney.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top