Moonlight Trailer
Trailer #1 01:42

Le Gamin au vélo (2011)

Dramă | 18 May 2011 (Belgium, France, Italy)

Baiatul cu bicicleta (2011)

Le Gamin au vélo

Dramă (Belgium, France, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Producător:

France 2 Cinéma, Centre National de la Cinématographie, Lucky Red, Eurimages, Wild Bunch, Les Films Du Fleuve, Archipel 35, CinéCinéma, Programme MEDIA de la Communauté Européenne, Belgacom TV, Région Wallone, Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Taxshelter. be, Inver Invest, Casa Kafka Pictures, Dexia, Making Of, Soficinéma 7, Canal+, Radio Télévision Belge Francophone, France Télévision

Dată lansare (SUA):

18 Mai 2011

Dată lansare (Romania):

9 Martie 2012

<p>Cyril, un puști de aproape 12 ani urmărește cu încăpățânare un singur gând: să își regăsească tatăl care l-a abandonat într-un cămin de copii. Băiatul aleargă tot timpul, căutând cu disperare ceva ce îi lipsește. O întâlnește dinîintâmplare pe Samantha, proprietara unui salon de coafura din oraș, și care, într-un act de bunătate neașteptată, acceptă să îl găzduiască în casa ei în weekend-uri.</p><p>Interesat inițial doar de ajutorul pe care Samantha i-l poate da în încercarea de a-l regăsi pe tatăl său, Cyril nu vede decât târziu afecțiunea pe care noua sa prietenă i-o poartă. Cei doi se vor apropia însă din ce în ce mai mult.<br /></p><p> </p>

Recenzii

stricted

08.09.2018

Cyril are doisprezece ani și încearcă să-și facă ordine în viață. Nu prea pare ocupația obișnuită a unui copil. Tatăl nu-l mai vrea deoarece abia mai face față propriilor probleme. Nu știe cum să-i spună, așa că-l trimite la cămin în speranța că băiatul îl va uita. Cyril nu se poate atașa de niște străini și încearcă să rezolve toate problemele adulților. Singurul lucru rămas de la tatăl său este bicicleta, pentru care este chiar în stare să devină un pitbull când cineva încearcă să i-o fure. Printr-o întâmplare ciudată, se împrietenește cu Samantha. Mai cunoaște și alți oameni, cu fiecare încercând să recreeze legătura pierdută. Răspunsurile vor veni pe parcurs, după dese momente de furie. Dacă-n prima parte a filmului Cyril pare un animăluț neîmblânzit, pe parcurs asistăm la maturizarea lui. Din fericire, finalul este pozitiv. Dacă până acum nu m-au atras filmele fraților Dardenne, încep vizionarea lor, în ordine descrescătoare. Natura umană pare a fi centrul de interes în Boy with a bike. Asta nu spune mare lucru dar filmul este bun datorită subtilităților la care face apel. Deși titlul poate să pară plictisitor, merită alergătura.

2 9

ramoncita_m

08.09.2018

Recomand acest film persoanelor sensibile, care nu vor totul de-a gata ci prefera sa digere un pic ideile si situatiile care li se prezinta. Nu este un film american si asta se vede de la un capat la altul;)

0 0

Vladdance

08.09.2018

Cyril e o salbaticiune mica, roscata si indarjita de vreo 11 ani care isi cauta tatal disparut, cu o frenezie demna de o cauza mai buna. Iar atunci cand nu-l gaseste la adresa cunoscuta, se agata de speranta absurda a conspiratiei universale, o fantezie mai usor de acceptat decat adevarul simplu si crud – ca parintele sau nu-l mai doreste. Ca atunci cand, dupa un extemporal, constati ca toti colegii au obtinut alt rezultat la problema de mate, dar continui sa speri ca ei, ca ei toti s-au inselat si tu vei fi singurul triumfator la final. Gresit, desigur. Din fericire e la varsta la care lacrimile se usuca repede pe obraji cand privesti la un meci de fotbal. Si daca tatal il refuza, exista o straina care il alege. Fara sa stie prea bine de ce – fratii Dardenne nu au chef sa exploreze motivatiile sau trecutul personajelor. “Poti sa ma tii in brate, dar nu asa de strans”- e motto-ul care le defineste relatia, si o prima lectie intr-ale afectiunii in viata. Nu te agata de oameni, ca sa nu ii sperii. Iubeste-i mai cuminte, Cyril. Iar daca oamenii nu sunt ce par a fi si planurile de acasa iti ies prost pe teren, atunci pedaleaza, pedaleaza cu furie, bicicleta e familia ta care iti va fi credincioasa pana la moartea prin ruginire.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top