Moonlight Trailer
Trailer #1 02:31

Le Mépris

Dramă | (France, Italy)

Le Mépris

Le Mépris

Dramă (France, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jean-Luc Godard, Ken Annakin, Andrew Marton, Bernhard Wicki

Producător:

Rome Paris Films, Les Films Concordia, Compagnia Cinematografica Champion

Dată lansare (Romania):

19 Aprilie 2021

Un scenarist si tanara sa sotie sunt gazduiti de un producator tiranic. Acaparat de rescrierea unei transpuneri cinematografice a ''Odiseei'',dramaturgul nu mai remarca asaltul la care o supune finantatorul pe tanara lui sotie,ceea ce ii starneste femeii dispretul fata de partenerul de viata,ajungand sa puna sub semnul intrebarii insusi viitorul casniciei. Inspirat de un roman al lui Alberto Moravia,regizorul reflecta dilema dramaturgului constrans de criza pecuniara permanenta sa accepte ingrata misiune a unei ''Odisee'' in cheie erotica si comerciala. Antinomia arta-industrie este acut surprinsa intr-un film in care Fritz Lang joaca rolul regizorului. Ca in toata opera lui Jean-Luc Godard,infruntarea personajelor este marcata printr-un duel livresc de citate,subliniind ifosele culturale ale producatorului parvenit.

Recenzii

Papushel

08.09.2018

Chiar vreau sa vad filmul asta ;;) . Abea astept sa vad cum o sa fie :-?

1 6

Nagy

08.09.2018

Un film despre diferenta dintre filmul de arta(reprezentat aici de Fritz Lang) si filmul american(un afacerist american) la care se adauga problemele ce intervin in relatia de cuplu dintre Camille si Paul.

1 5

Doina1952

08.09.2018

" Dispretul " este un discurs critic la adresa cineastilor. Cufundat in culori mediteraneene foarte vii si compus din trei acte, asemeni tragediilor grecesti, acest film este un apasator puzzle vizual al realitatii, fictiunii si plictiselii. Filmul deosebit iar interpretarea actorilor este cireasa de pe tort.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top