Moonlight Trailer
Trailer #1 01:36

Legend (2015)

Crimă, Thriller | 09 September 2015 (United Kingdom, United States of America, France)

Gangsteri de legendă (2015)

Legend

Crimă, Thriller (United Kingdom, United States of America, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Brian Helgeland, Henry Selick

Scenariști:

Brian Helgeland

Producător:

Working Title Films, Cross Creek Pictures, Anton Capital Entertainment (ACE)

Dată lansare (SUA):

9 Septembrie 2015

Dată lansare (Romania):

16 Octombrie 2015

Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuți infractori britanici, gemenii Reggie și Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor '60.

Recenzii

szanyi66

08.09.2018

Abia astept sa apara acest film! de obicei filmele cu si despre mafie ,fie cea traditionala italiana sau cea de aiurea,prind la public! Distributia nu e cu actori care sa mai fi jucat in astfel de filme! sa speram ca scenariul nu e lesinat si ca ne prinde actiunea!

1 1

sweeney

08.09.2018

Am acordat o atentie speciala acestui film cu foarte mult timp in urma datorita faptului ca Hardy este prezent in distributie. De altfel toate filmele care prezinta aceasta caracteristica primesc acelasi tratament. Asadar Legend a ajuns in cinematografe si pur si simplu nu puteam trece cu vederea vizionarea devreme a filmului. La prima vedere pare ca filmul nici pe departe nu este perfect insa dubla interpretarea a lui Hardy ridica foarte mult stacheta. Clar Legend nu este un clasic al genului in care regasim atatea titluri uimitoare. Insa intr-un alt context, mai romantic si aproape deloc intunecat, povestea fratiilor Kray este una cu un potential ridicat care din pacate nu este folosit la capacitate maxima de catre Brian Helgeland. Filmul pare ca nu isi asuma o anume seriozitate sau daca incearca sa o faca cumva esueaza in realizarea acestui lucru. Focalizarea actiunii in mod constant asupra relatiei dintre Reggie Kray si Frances mi s-a parut un lucru inspirat pana la un anumit nivel, filmul capatand astfel o anumita aura luminoasa si pozitiva. Relatia dintre cei doi frati mi s-a parut usor neglijata, insa per total cele doua personaje sunt bine conturate individual si exista o delimitare clara intre acestea ceea ce face ca fiecare personaj sa isi aduca aportul urias in dezvoltarea firului narativ. Sunt cateva momente mai intense care fac cinste genului sau anumite momente care-ti starnesc foarte usor rasetul. Foarte multe replici haioase care vin din partea fratelui usor deranjat mental pe cand celalalt este cel care aduce mai multa seriozitate si cumpatare. De asemenea este un personaj care are si o latura sensibila foarte dezvoltata si putem realiza acest lucru foarte usor in multe momente. Tom Hardy ofera o ampla prestatie care merita din plin toata aprecierea. Faptul ca a ales aceasta provocare si prin efortul urias depus, interpretarea acestuia poate fi considerata una dintre cele mai importante borne din filmografia acestuia. Foarte energica interpretarea acestuia, detaliul crucial care ii confera acestui film o valoare destul de ridicata si cu siguranta motivul principal pentru care ar trebui sa il vedeti. Regia a fost cat de cat ok. Vizual are ceva aparte datorita editarii excelente, modul cum cele doua interpretari sunt imbinate intr-un singur cadru. La un moment dat exista o astfel de scena foarte dinamica care m-a uimit foarte mult. In rest, usor de apreciat sunt si decorurile dar si spiritul Londrei din acei ani. Legend este un film foarte ok care nu m-a dezamagit chiar deloc. M-a plictisit putin poate spre sfarsit cand Hardy deja isi foloseste toate cartile bune insa tot eram complet fascinat de acesta. In general povestea este super interesanta insa cred ca filmul nu reuseste sa ii confere pe deplin aceasta senzatie. Se putea mult mai bine din partea lui Brian Helgeland iar astfel nota sare la 8 doar datorita lui Hardy.

5 1

DailyC22

08.09.2018

London in the 1960s, everyone had a story about the Krays. They were twins. Reggie was a gangster prince of East End, Ronnie Kray was a one-man mob…. Așa începe incursiunea, parcă una de basm, în firul narativ al vieții fraților gemeni Kray. Învăluiți în frenetica și totodată obscura Londră al anilor '60, cei doi încep să-și consolideze imperiul și statutul de gangsteri supremi de respectat și neoprit, încercând să elimine cartelul lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Capitala britanică era lider în modă, muzică, film şi fotografie. Dar perioada avea şi o latură întunecată: infracţiuni, crime, afaceri ilegale...toate conduse de fraţii Kray. Filmul este unul de esență, de o estetică pură, cuprinde atăt elemente din clasicele și cultele filme cu gangsteri, precum "The french connection/Filiera franceză" filmul din 1971 a regizorului William Friedkin cu genialul Gene Hackman în rol principal, "Untouchables/Incoruptibilii" a lui De Palma, "Miller's Crossing /Război in sânul mafiei " al fraților Cohen, sau „Mean Streets/Crimele din mica Italie" “Casino/ Cazino” capodoperele lui Scorsese și lista poate continua lesnicios, deoarece Brian Helgeland regizorul filmului de față a încercat pe cât posibil și la un nivel acceptabil să aducă pe ecrane o poveste inspirată din personaje reale, din fapte reale, care a stârnit și stârnește încă multe controverse, relatând într-un mod fidel tempo-ul vieții și stilul anilor ’60, rivalitatea, mafia, criminalitatea, opulența, lupta pentru putere, faimă și bogăție specifică perioadei. Folosindu-și experiența avută lucrând la filme precum „L.A. Confidential” sau „Mystic River” combinănd clasicul cu modernul pe un soundtrack condimentat cu jazz ce te acompaniază sublim, grațios și romantic într-o lume crudă , violentă, pragmatică, luxoasa și afaceri murdare. Spun la un nivel acceptabil însă, și nu majestuos sau alte apelative care l-ar clasa la genul de superlativ, deoarece Helgeland nu s-a folosit de toate „armele” și capacitățle sale de a-l face un film de neuitat, nu a dezamăgit, asta e clar, dar, putea sa jongleze mai mult cu materia primă considerabilă. Tom Hardy, însă, a facut un rol excepțional, lăudabil, practic el a fost motivul principal , chitesența, pentru care asteptam cu sufletul la gură să văd filmul îi știam potențialul și capacitățile actoricești, pe tot parcursul filmului nu realizezi ca Hardy face un dublu rol, interpretandu-l atât pe excentricul, schizofrenicul hilar și crudul Ronald „Ronnie” Kray cat și pe carismaticul, elegantul și cumpătatul Reignald „Reggie” Kray, delimitând magistral personajele și oferind fiecaruia personalitatea caracteristică, creând totodată și o relatie perpetuă și intensă, familială. Per total “Gangsteri de legenda” este un film ce sigur nu trebuie ratat, un film ce impresionează atât la nivel de poveste, joc actoricesc cât și estetic…. un omagiu adus filmelor cu gangsteri și cinematografiei clasice.

3 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top