Moonlight Trailer
Trailer #1 01:59

Les herbes folles (2009)

Dramă, Romantic | 20 May 2009 (France, Italy)

Wild Grass (2009)

Les herbes folles

Dramă, Romantic (France, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Alain Resnais

Scenariști:

Christian Gailly, Alain Resnais, Laurent Herbiet

Producător:

F Comme Film, France 2 Cinéma, BIM Distribuzione, TPS Star, Eurimages, Cinémage 3, Centre National de la Cinématographie, Région Ile-de-France, Canal+, StudioCanal

Dată lansare (SUA):

20 Mai 2009

Dată lansare (Romania):

25 Iunie 2010

  Marguerite Muir este o dentista pariziana trecuta de prima tinerete, necasatorita, independenta si cu toane, careia ii este furata poseta plina cu bani, carduri de credit si acte de identitate in timp ce intentiona sa-si cumpere o pereche de pantofi dintr-un magazin. Portofelul rosu al femeii este gasit intamplator intr-o parcare de catre Georges Palet, un barbat insurat si somer, tata a doi copii, care traverseaza criza specifica varstei a doua si ascunde un secret teribil din trecut. Intrigat de brevetul de pilot pe care il gaseste in portofelul pagubasei, Georges devine obsedat de Marguerite si face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a o intalni, insa femeia nu este interesata initial sa il cunoasca pe bunul samaritean care i-a restituit actele furate si chiar se simte amenintata si agasata de insistentele lui. Pasiunea comuna pentru aviatie si curiozitatea pe care i-o starneste Margueritei strainul care o tot contacteaza contribuie la implicarea celor doi intr-o serie de aventuri romantice, in care sunt prinsi fara voia lor politistul Bernard de Bordeaux, sotia barbatului pe nume Suzanne si prietena femeii pe nume Josepha.

Recenzii

mitsuko_san

08.09.2018

la batranete, Resnais, este mai tanar ca oricand. ierburi salbatice este un film despre obsesii si pasiuni tarzii. scenariul confuzeaza pe alocuri, dar modul in care este realizat filmul il salveaza. din punct de vedere cromatic este foarte interesant - se folosesc culori puternice si pasioanele in ton cu starile personajelor. coloana sonora a filmului este semnata de mark snow. prezenta vocii din off, care explica pas cu pas ce se intampla si analizeaza toate gandurile personajelor cred ca putea sa lipseasca cu desavarsire. actorii insa, au jucat impecabil.

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top