Moonlight Trailer
Trailer #1 01:23

Little Big Man (1970)

Aventuri, Western, Istoric | 14 December 1970 (United States of America)

Micul om mare (1970)

Little Big Man

Aventuri, Western, Istoric (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Arthur Penn

Producător:

Cinema Center Films, Stockbridge-Hiller Productions

Dată lansare (SUA):

14 Decembrie 1970

Dată lansare (Romania):

4 August 2021

<p align="justify">Micul om mare incearca sa corecteze conceptiile gresite despre trecut, aratand ce s-a intamplat cu adevarat in anii 1860 -1890. Pentru prima oară în film ni se arată întreaga istorie a războaielor cu indienii, de la tratatele incalcate de albi si infometarea fortata impusa de acestia, pana la masacrele aprobate de guvern si lagarele de concentrare (altfel cunoscute sub numele de rezervatii). Redand punctul de vedere al singurului supravietuitor alb al unui trib de indieni, filmul este o incercare sincera de a corecta greselile si denaturarile prezentate in filmele western de pana atunci. Jack Crabb este in varsta de 100 de ani, care povesteste istoria Americii dar si a trecutului sau. El isi aduce aminte de capturarea sa de catre indieni care in cele din urma l-au crescut, casatoria sa cu o indianca si uciderea ei de catre Generalul George Armstrong Custer.</p><p> </p>

Recenzii

valutza

08.09.2018

In acest film care face treceri bruste de la comedie la drama, Dustin Hoffman reuseste o performanta “virtuoso” (Hollywood Reporter) in interpretarea rolului unicului supravietuitor de 121 de ani de pe Custer’s Last Stand. Ascultându-i povestea vietii de la momentul adoptiei de catre indienii Cheyenne pana la casniciile si pritenia lui cu Wild Bill Hickok toate indiciile par sa indice ca este unul dintre cei mai mari minicinosi care au trait vreodata in Vest. Alturi de Dustin Hoffman evolueaza Chief Dan George, Faye Dunaway (premiata cu Oscar), Martin Balsam si Richard Mulligan.

3 1

fanilica

08.09.2018

Nu stiu cun de au putut difuza in ROMANIA acest film in anii '70 singura explicatie fiind poate cea din titlul meu... Pentru cine mai tine minte filmul,va fi o placere sa-l revada,iar ceilalti vor fi placut surprinsi,desi cu DUSTIN HOFFMAN mergi aproape mereu la sigur !

2 1

corcodus

08.09.2018

un film ciudat, o alta viziune asupra istoriei; filmul nu ar fi fost cine stie ce daca nu ar fi jucat in el hoffman care face un rol pe cinste; scena rapirii olgai a fost foarte amuzanta, scenele amuzante alterneaza armonios, firesc cu cele dramatice, emotionante sau chiar crude; impuscarea indienilor la rau mi-a amintit de lista lui shindler un film greu de digerat in ciuda notei sale amuzante; daca e sa aduc o critica e faptul ca dureaza cam mult, aproape doua ore si jumatate; oricum merita a fi vazut doar si pentru a vedea un recital actoricesc marca hoffman.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top