Malèna (2000)

Malèna

Dramă (Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Giuseppe Tornatore

Producător:

Miramax, Medusa Produzione

Dată lansare (SUA):

27 Octombrie 2000

Dată lansare (Romania):

28 Octombrie 2021

<p>Orasul sicilian Castelcuto este inmarmurit si vrajit de Malena, o femeie frumoasa ramasa singura dupa ce sotul acesteia a plecat la razboi. Provocatoare pentru firile pudibonde ale femeilor (de altfel, invidioase), dar si mai provocatoare pentru barbatii animalici din oras, Malena indura cu decenta privirile insistente, barfele, ocheadele pline de incarcatura erotica ale baietilor. Nevoita sa se descurce singura dupa ce afla ca sotul ei ar fi fost omorat in razboi, Malena intretine relatii cu diversi barbati dispusi sa ii ofere bani. Ea este urmarita de Renato, un baiat de 12 ani asupra caruia, involuntar, Malena parca arunca o vraja. El este, de altfel, singurul care isi construieste o imagine frumoasa si pura despre ea. Un film care surprinde foarte bine felul in care invidia, primitivismul si instinctele neanderthaliene reusesc sa inabuse sufletul unei femei frumoase si onorabile.</p>

Recenzii

Oanna

08.09.2018

Povestea dramatica a unei femei, in timpul razboiului. Singura ei vina este ca e frumoasa, intr-o societate de neanderthalieni.

8 8

ghebala

08.09.2018

Povestea unei femei frumose, dintr-un mic orasel de nicaieri si de pretutindeni. Ramine singura, moment propice pentru barbatii cu niscaiva functii, sa-i propuna ....., pentru femei, sa intre in panica, caci, barbatii lor sunt deja cu "dioptriile" atintite asupra ei. Singurul care insa o "urmareste" continuu, cu disperare, fara vre-un gind josnic, facind orice sa fie observat de ea, vede toate aceste ocheade masculo-feminine. Si el este cel care in final scrie scrisoarea anonima de lamurire a situatiei. Care va determina ca sotul ei sa inteleaga situatia in care a fost pusa sotia ei, in lipsa lui. Este o critica a unui aspect cotidian ce perisista inca. Concluzia.. numai fata frumoasa, singura, si cu bun simţ sa nu fii intre neaderthalienii !!!!. Cine sint ei sau ele, uitati-va sunt in jurul nostru...iar noi suntem copilasul care tace si vede toate acestea fara ca sa ridice macar un deget. Dvs-tra(ea/el) ce esti, copilas sau unul din neaderthalieni? Toate una peste alta este un film ce merita vazut.

6 3

Doina1952

08.09.2018

Malena Scordia infatiseaza in filmul acesta toata inalta putere morala, dar si monstruozitatea sufletelor asa zise "puritane".Oamenii sunt bigoti, dar nu sunt credinciosi, viciul este conformist, barbatii beau la ora fixa, tintesc asupra ei, pe care o cred o damnata, o doresc cu priviri vulgare, o jignesc cu hulpave pofte...Tulburator spectacol in care Renato reprezinta contradictia: viata, sanatatea, normalitatea, tineretea ,in doua cuvinte : Invingerea naturii! Actrita este superba, dar si inteligenta, sexi dar si naturala, iar interpretarea ei obtine Nominalizarea premiului criticii pentru cea mai buna actrita la Festivalul " European Film Awards " constituie rasplatirea talentului ei!

11 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top