Batalia de la Midway (1976)

Midway

Acțiune, Dramă, Istoric, Război (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jack Smight

Producător:

The Mirisch Corporation, Universal Pictures

Dată lansare (SUA):

18 Iunie 1976

Dată lansare (Romania):

24 Iulie 2021

<p> Vara anului 1942. Japonezii domina regiunea Asiei de sud-est si a Oceanului Pacific. Dorinta amiralului Yamamoto, comandantul suprem al marinei japoneze, este ca fortele sale sa ocupe Midway, insula aflata aproape de baza americana din Hawaii.</p><p>Amiralul japonez spera, de asemenea, in atragerea in lupta a celor 3 portavioana americane scapate din dezastrul din decembrie 1941, de la Pearl Harbour, si distrugerea lor. Superioritatea aero-navala este de partea japonezilor, pilotii lor au antrenament si experienta superioare celor americani. De asemenea avioanele japoneze sint incomparabil mai bune decit cele ale S.U.A. iar moralul pilotilor este foarte ridicat.</p><p>Toate acestea concorda catre ideea ca amiralul C. Nimitz, comandantul fortelor americane, nu ar avea vreo sansa in batalia ce ar urma.</p><p>Dar japonezii nu cunosc un lucru esential, Serviciul Secret american a descifrat codul Marinei Imperiale japoneze si cunoaste exact miscarile acesteia. Acest lucru va permite americanilor sa isi plaseze portavioanele in cea mai buna pozitie pentru un contraatac si sa obtina un rezultat surprinzator care se va dovedi decisiv in luniile care au urmat.</p>

Recenzii

mauro

08.09.2018

Un film de epoca cu un scenariu nemaipomenit greu de realizat acele scene in acei ani.Desi Donald S. Sanford nu a reusit prea multe scenari, in aceasta ecranizare aduce trei legende unice Charlton Heston,James Coburn si Henry Fonda deschizand o noua fereastra a filmelor de razboi.

3 0

cezar33

08.09.2018

Un episod al celui WWII din anul in care s-a produs marea cotitura. US Army in mare dificultate in acel an da o lovitura surprinzatoare si dura armatei imperiale nipone. In jurul atolului fortele americane incep ofensiva care va duce la caderea Japoniei.

3 0

PITZU

08.09.2018

m am uita de 2 ori la acest film, dupa cum urmeaza: -prima data am adormit :))) -a doara oara l am vazut de unde am adormit si nu mi a parut rau deloc! DACA vreti sa vedeti 1 film de razboi cu mari strategii ACESTA este. Au gandit o americanii excelet. dar daca nu l aveau pe mare lor amiral, o gandeau la 100m sub h2o :)

1 4

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top