Ningen no jôken II

人間の條件 第3部望郷篇/第4部戦雲篇

Război, Dramă, Istoric (Japan)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Masaki Kobayashi

Producător:

Shochiku Co., Ltd.

Dată lansare (Romania):

27 Octombrie 2021

În prima parte a filmului Kobayashi arată drama tănarului Kaji (Tatsuza Nakadai), un tănar ambițios care lucrează ca supervizor intr-o inchisoare din Manchuria și lupta sa cu societatea japoneză, aflată la acele vremuri sub influența nefastă a fascismului. Dacă în prima parte Kaji este invins de sistem, ideologii, preconcepții și este trimis pe front, în partea a doua regizorul urmărește drama acestuia pe timpului serviciului militar și în războiul la care ia parte direct. Kaji, cu aceeași determinare, încearcă să îndrepte din interior concepțiile și practicile inumane din armata niponă. Cu mari sacrificii personale reușește să reporteze mici victori în lupta cu autismul armatei japoneze.

Recenzii

ghebala

08.09.2018

Un film de un mare dramatism despre modul de instruire in armata imperiala japoneza in timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Tatsuya Nakadai(Kaji) si Michiyo Aratama(Machiko) maresc amprenta de dramatism in stilul caracteristic nipon.

0 0

corcodus

08.09.2018

a doua parte a trilogiei mi s-a parut mai buna decat prima; personajele sunt mai bine creionate; numai ca situatia din armata japoneza este universal valabila, nu e specifica doar armatei japoneze ci oricarei armate fie ca e pe timp de pace , fie ca e pe timp de razboi in comparatie cu viata din lagar , koji se pare ca se adapteaza mai bine in armata, reuseste sa isi faca prieteni si este admirat si respecat de subordonatii sai, desi " veteranii" il contesta si ii dezaproba metodele de instructie.; din nou remarc durata exagerat de mare a filmului.

1 0

Narcis1976

08.09.2018

În prima parte a filmului Kobayashi arată drama tănarului Kaji (Tatsuza Nakadai), un tănar ambiţios care lucrează ca supervizor intr-o inchisoare din Manchuria şi lupta sa cu societatea japoneză, aflată la acele vremuri sub influenţa nefastă a fascismului. Dacă în prima parte Kaji este invins de sistem, ideologii , preconcepţii şi este trimis pe front, în partea a doua, regizorul urmăreşte drama acestuia pe timpului serviciului militar şi în războiul la care ia parte direct. Kaji cu aceiaşi determinare, încearcă să îndrepte din interior concepţiile şi practicile inumane din armata niponă. Cu mari sacrificii personale reuşeşte să reporteze mici victori în lupta cu autismul armatei japoneze.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top