Moonlight Trailer
Trailer #1 01:23

Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)

Dramă, Horror | 26 March 1979 (Germany, France)

Nosferatu, fantoma noptii (1979)

Nosferatu: Phantom der Nacht

Dramă, Horror (Germany, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Werner Herzog

Scenariști:

Werner Herzog

Producător:

Werner Herzog Filmproduktion, Gaumont, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

Dată lansare (SUA):

26 Martie 1979

Dată lansare (Romania):

17 Septembrie 2021

 Nosferatu: Phantom der Nacht este un film horror aparut in anul 1979. De regia si scenariul acestui film s-a ocupat Werner Herzog, scenariul fiind o adaptare dupa romanul lui Bram Stoker. In rolurile principale ii putem vedea pe Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz si Roland Topor. Jonathan Harker este trimis la castelul Contelui Dracula pentru a-i vinde acestuia o casa in Virna, acolo unde locuieste el. Dar Contele Dracula este un vampir, nemuritor, care se hraneste cu sangele persoanelor. Inspirat de o fotografie facuta de Lucy Harker, sotia lui Jonathan, Contele Dracula se muta in Virna, aducand impreuna cu el moartea si ciuma. O versiune contemplativa neobisnuita de-a lui Dracula, in care vampirul trebuie sa suporte gandul ca nu va putea sa imbatraneasca sau sa moara niciodata.

Recenzii

Scream

08.09.2018

Putin spus interesant. De obicei astfel de filme ma plictisesc si le inchid pana sa ajung la jumatate. Pacat ca Dracula/Nosferatu sunt personaje inspirate din Vlad Tepes, care ne apartine.Se pare ca tot strainii sunt cei care ne exploateaza bogatiile tarii...

1 0

Yufeng

08.09.2018

Inca un rol mare facut de Isabelle Adjani,dar si o prestatie exceptionala a lui Klaus Kinski.Un clasic al genului acest film horror rafinat, o delicatesa pentru 'connaiseurs".Filmul nu e cu nimic mai prejos decat capodopera lui Murnau care l-a inspirat.

0 0

ioana3110

08.09.2018

Un film destul de reusit,putin macabru.Imi pare bine sa stiu ca mitul lui Dracula din Transilvania este atat de mediatizat si pus in scena in diferite filme straine.Ca actiune este destul de bun,insa infatisarea lui Nosferatu`este destul de hidoasa,ma asteptam la ceva putin mai "normal".In rest personajele si-au interpretat bine rolurile.

0 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top