Moonlight Trailer
Trailer #1 01:10

Nuovo Cinema Paradiso (1988)

Dramă, Romantic | 17 November 1988 (Italy, France)

Cinema Paradiso (1988)

Nuovo Cinema Paradiso

Dramă, Romantic (Italy, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Giuseppe Tornatore

Producător:

Rai 3

Dată lansare (SUA):

17 Noiembrie 1988

Dată lansare (Romania):

18 Octombrie 2021

Acțiunea peliculei este plasată la Roma, în Italia anilor '80, când Salvatore Di Vita, un celebru regizor italian ajunge acasă și prietena lui îi spune că mama acestuia a sunat și a informat-o că un anume Alfredo a murit. Acela este momentul în care se declanșază flashback-urile lui Salvatore. Restul filmului curge printr-o serie de flashback-uri a căror acțiune se desfășoară imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, în satul natal al lui Salvatore. Toto este un copil inteligent, rămas fără tată în urma războiului și îngrijit de mama lui. Descoperă pasiunea pentru filme și are ocazia să-șsi petreacă majoritatea timpului la cinematograful local, Cinema Paradiso, unde dezvoltă o relație apropiată cu proiecționistul Alfredo. Flashback-urile lui Salvatore ne oferă privilegiul de a observa dezvoltarea prieteniei cu Alfredo, dar și trecerea micului Toto de la copilărie la maturitate.

Recenzii

adichi

08.09.2018

Nu as fi crezut niciodata ca cinci minute de taieturi din filme vechi, unele uitate, altele nestiute, altele de-a dreptul legendare, imi pot smulge atatea lacrimi.

4 4

tva

08.09.2018

Modul in care cinema-ul ne intersecteaza viata nu a fost niciodata prezentat intr-un mod mai artistic.

5 1

mdomnita

08.09.2018

De altfel, tot filmul este excellent. Mi l-a recomandat cineva acum cativa ani si m-am uitat cu mare placere la el. Prezinta foarte bine modul in care cinematograful afecteaza viata oamenilor, chiar daca se intampla in trecut.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top