Ossessione

Ossessione

Crimă, Dramă, Romantic (Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Luchino Visconti

Producător:

Industrie Cinematografiche Italiane

Dată lansare (Romania):

15 Iunie 2021

<p align="justify">Realizat in 1943, filmul este o drama melodramatica in care un " vagabont " in cautare de lucru , Gino Costa (Massimo Girotti ) se indragosteste de sotia patronului : Giuseppe Bragana (Juan de Landa ), a unui mic restaurant aflat pe o sosea de mare circulatie, de fapt un mic birt ( "trattoria" ) pe care il va ucide pentru iubirea ce-i poarta Giovannei Bragana (Clara Calamai ). Plin de suspans, episodul asasinatului in care cei trei se afla intr-o camioneta care se rastoarna, urmata de o intreaga ancheta, de fuga, de ascuns a celor doi indragostiti langa o tufa stinghera dintr-o intindere fara capat, acoperita de nisip, filmul descrie in genul politist urmarirea acestora, drama iubirii lor , forta si hotararea de a actiona si scapa impreuna ce-i macina pe amandoi ca un fluid magnetic si devine o obsesie pentru fiecare dar destinul este cu totul altul decat cel asteptat de cei doi indragostiti. Drama prin care trec cei doi indragostiti se ridica la dimensiuni maxime ce te face sa-ti pui intrebarea asupra unei probleme fundamentale de viata: exista flacara mistuitoare a iubirii?</p>

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

Opera de pionierat a neoralismului viscontian, drama in care doi indragostiti Giovanna Bragana si Gino Costa incearca dupa savarsirea unei crime sa mai creada in dragoste, ideal si fericire.

2 0

Nagy

08.09.2018

Multi ar spune ca acesta este de fapt primul film neorealist italian. Un debut regizoral de exceptie al lui Luchino Visconti.

1 5

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top