Moonlight Trailer
Trailer #1 05:51

Păcală (1974)

Comedie | 09 January 1974 (Romania)

Pacala (1974)

Păcală

Comedie (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Producător:

Casa de Filme 5

Dată lansare (SUA):

9 Ianuarie 1974

Dată lansare (Romania):

14 Mai 2021

<p>Pe-un picior de plai romanesc, intr-o casa nevoiasa vine pe lume un copil nazdravan, numit Pacala. Precoce, el stie cum arata lumea cu bune si cu rele, cu oameni frumosi dar si cu prosti si nemernici. Fiindu-si propria ursitoare, conditioneaza venirea pe lume si-i cere mamei, care “poate orice”, nu “viata fara de moarte” ca eroul altor basme, ci mestesugul de a pacali moartea de cate ori ii va iesi in cale, pentru a avea timp sa-i pedepseasca pe natangi si fuduli, pe ticalosi, pe arivisti, pe cei ce incalca legile omeniei. Nenascut inca, stie ca arma potrivita e rasul, farsa mestesugita, pacaleala usturatoare. Mama incuviinteaza. Adus de barza, Pacala vine pe pamant si se lovese de prostia si abuzurile bogatanilor si ale mai marilor satului: perceptorul, judecatorul, carciumarul, preotul, vanatorul. Cu mintea lui isteata, cu vorbele lui in doi peri, facand pe prostul, gaseste ac de cojocul fiecaruia. Neobosit, colinda lumea ca sa starpeasca uratul, prostia si nedreptatea.</p>

Recenzii

emilio67

08.09.2018

O poveste romaneasca transpusa pe ecran destul de bine pentru acele vremuri. Eram mic cand l-am vazut prima data si l-am revazut cu placere. Nu se ridica la un nivel foarte inalt.

3 2

crazy_bloggera

08.09.2018

Sebastian Papaiani face unul din cele mai bune roluri ale sale in aceasta productie romaneasca. Cine nu a auzit de Pacala pe care toti cred ca il pacalesc dar de fapt el e mai destept si ii pacaleste.

2 2

NSD

08.09.2018

pacala, din pacate sau din fericire ne caracterizeaza pe toti filmul este foarte bun cu actorii cei mai buni ai vremi

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top