Piata Universitatii - Romania (1991)

Piata Universitatii - Romania

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Stere Gulea, Stere Gulea, Stere Gulea, Stere Gulea

Dată lansare (SUA):

13 Decembrie 1991

Dată lansare (Romania):

21 Mai 2022

Presentation of the one-month long rally in the University Place of Bucharest, Romania, where students and others demonstrated against the neo-communist government who had taken power after the toppling of communist dictator Nicolae Ceausescu. The film also shows the brutal repression of the rally by the government.

Recenzii

Doina1952

25.11.2009

DACA UN DOCUMENTAR , REALIZAT DESPRE "Cea mai mare manifestaţie-maraton anticomunistă ce a început la data de 22 aprilie 1990 şi a încetat în acelaşi an, în ziua de 13 iunie, ca urmare a intervenţiei violente a autoritatilor...." DESPRE "...represiunea care a continuat până la data de 15 iunie ‘90, folosiţi fiind şi minerii din Valea Jiului care au răspuns apelului preşedintelui Ion Iliescu de a “curăţa Capitala de huligani”." DACA "...Apelativul “golani” folosit de ex-preşedintele Iliescu la adresa protestatarilor din centrul Capitalei a facut ca demonstratia-maraton să mai fie supranumită şi “Golaniada”,cand timp de 52 de zile, manifestantii din Piata Universitatii au protestat pasnic, in zona proclamata “Libera de neocomunism” şi “Centrul libertăţii şi democraţiei României." ...a facut din jurnalistul, editorialistul şi dizidentul roman PETRE MIHAI BACANU, din poeta si "luptătoarea pentru libertate civică în România " ANA BLANDIANA...pana si din "general-colonel în rezervă, care a îndeplinit funcţia de ministru de interne (1989-1990), MIHAI CHITAC....... ACTORIIIIIIIIII, asta e mare lucru! Actori pe scena ...??????????.

2 1

crazy_bloggera

30.10.2008

Presupun ca e un documentar.

1 6

saskiul

12.06.2009

In acest documentar are o scurta aparitie si (pe atunci) actorul Dragos Paslaru, victima a violentelor din 13-15 iunie 1990. Dupa acel incident dramatic, el s-a retras treptat din lumea teatrului si filmului (unde a interpretat, nu o data, roluri premonitorii) si s-a calugarit. Semnificative si antologice sunt colaborarile sale cu regizorii: Dan Micu (KARAMAZOVII, CUM VA PLACE) la Teatrul Nottara, Alexander Hausvater (...AU PUS CATUSE FLORILOR). In film, rolurile din OCHI DE URS; PRUNCUL, PETROLUL SI ARDELENII; UMBRELE SOARELUI; DOMNISOARA CHRISTINA; CANTONUL PARASIT; FII CU OCHII PE FERICIRE.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top