Moonlight Trailer
Trailer #1 04:23

Peau d'âne (1970)

Muzică, Fantasy, Dramă, Comedie, Romantic | 20 December 1970 (France)

Piele de măgar (1970)

Peau d'âne

Muzică, Fantasy, Dramă, Comedie, Romantic (France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jacques Demy

Producător:

Marianne Productions

Dată lansare (SUA):

20 Decembrie 1970

Dată lansare (Romania):

28 Septembrie 2020

O poveste celebra ecranizata pe muzica de Jacques Demy in 1970. Regele,  Le premier roi (The King) ramane vaduv dupa ce sotia sa ii daruise o fetita. Fetita creste la palat inconjurata de multa dragoste, pana cand, tatal sau descopera in tanara adolescenta, in Printesa,  frumusetea mult cautata de el si se hotaraste ca numai copila sa ii poate deveni sotie. Fara a se gandi o clipa la incest, el o obliga pe aceasta sa se pregateasca de nunta. Dar printesa, desi isi iubeste tatal, ea nu-l poate accepta de sot si pentru a nu mai fi gasita de tatal ei, tanara  printesa se ascunde sub o piele de magar si fuge din palat. Ea va fi insa descoperita de un tanar print care se indragosteste de ea si nici ei nu ii este indiferent, dar este obligata sa se ascunda de urmaritorii tatalui ei. Printul porneste in cautarea ei , nu va avea liniste pana cand nu o va reintalni si povestea de dragoste porneste plina de peripetii.

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

O superba POVESTE ce poate fi urmarita si de adulti cu acelasi sentiment de feerie traita in lumea unui muzical plin de stralucire, muzica divina, actori exceptionali.

2 0

videobals

08.09.2018

Majoritatea scenelor au fost turnate în castelul Le Plessis-Bourré din Maine et Loire (la 6 km de mine), care este unul din castelele de pe Valea Loarei care mai pastrează încă obiecte şi mobile de epocă, precum şi înfăţişarea de odinioară inclusiv şanţul de apărare plin de apă şi podurile articulate care functioneaza ca odinioară. Data reală a ieşirii filmului este 1970, data ieşirii in America este mai puţin importantă după părerea mea. De altfel o versiune complet restaurată a văzut lumina zilei în 2003

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top