Moonlight Trailer
Trailer #1 01:24

Pierrot le fou

Dramă, Thriller | (France, Italy)

Pierrot le Fou

Pierrot le fou

Dramă, Thriller (France, Italy)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jean-Luc Godard

Producător:

Dino de Laurentiis Cinematografica

Dată lansare (Romania):

27 Septembrie 2020

Recenzii

mateicoman

08.09.2018

Ca idee de film e important,si astazi la fel de actual, insa ca realizare,este un film foarte slab. Un film despre omul contemporan,cu toate dorintele lui,visele lui,cu toate neputintele si dezamagirile lui,cu toate cautarile lui de a iesi din impas,cu tot ce iubeste si uraste in aceasta lume cu infinite posibilitati.

1 1

Doina1952

08.09.2018

Mie mi se pare a fi cel mai frumos film al lui Jean - Luc Godard pentru ca este sfasietor de sincer, plin de mici aventuri vesele, poetic, tainic, un puzzle din imagini si dialog, un talmes- balmes de " intalniri "Beethoven cu Matisse, Van Gogh, Renoir, Picasso...

1 1

bradu

08.09.2018

Jean-Luc Godard a afirmat că a vrut să spună povestea ultimilor doi romantici, probabil era un apropo la căsnicia lui care se destrăma, Anna Karina încă-i mai era soție când se turna filmul, ea i-a fost muza în viață. Ferdinand Griffon constrâns de o căsnicie și o viață care-l sufoca, pleacă cu fosta iubită și începe o aventură care sfidează tot ce ura, banalitatea și rutina burgheziei. Ce mi-a plăcut la regie este faptul că fiecare nouă scenă pare pentru o clipă cadrul unui tablou unde natura, mediul ambiant, este prezentat într-un mod simplist în care personajele devin culoarea iar acțiunea, foarte fragmentată, este plină de emoție si dramatism în egală măsură. Alteori ai senzația unui de film de animație în care personajele își schimbă brusc atitudine oferind o cu totul altă perspectivă și gândul îți fuge la Bonnie și Clyde. Personajele, total incompatibile, legate prin destin, înfruntă într-un calm uluitor și uneori cu umor etapele unei călătorii ce nu bănuie unde duce, ei își trăiesc iubirea și asta era important. Ferdinand în stilul său mai introvertit pe când Marianne mai explozivă dar o femeie superficială ce își pierde repede răbdarea și interesul, motiv pentru care nu ezită să trădeze. Povestea pare simplă dar transmite multe mesaje uneori politice sau religioase și semnificații, iar jurnalul pe care-l ținea este grăitor, explică clar trăirile interioare ale lui Ferdinand, modul de a scrie căpăta diverse inflexiuni și cerneala de la negru trece la roșu până pagina însăși capătă culoarea rosie. Un film futurist despre iubire și implicațiile ei în care vibrația unei minți nebune duce la un deznodământ tragic.

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top