Moonlight Trailer
Trailer #1 00:31

A Soldier's Story (1984)

Dramă, Mister, Război, Crimă | 14 September 1984 (United States of America)

Povestea unui soldat (1984)

A Soldier's Story

Dramă, Mister, Război, Crimă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Norman Jewison

Producător:

Caldix, Columbia Pictures

Dată lansare (SUA):

14 Septembrie 1984

Dată lansare (Romania):

24 Mai 2022

<p>In anii 40, baza militara Fort Neal era un loc in care diferentele rasiale erau foarte evidente. Soldatii de culoare erau pusi sa joace baseball pentru amuzamentul celorlalti, si nu trebuiau sa mearga direct la lupta, sefii lor considerandu-i incapabili. Moartea unui sergent negru, Waters, face ca in baza sa ajunga un investigator, capitanul Davenport. El ii suspecteaza pe doi albi de crima, dar afla mai apoi ca mai toata lumea avea un dinte impotriva lui Waters. Fiind primul ofiter de culoare pe care multi dintre soldati l-au intalnit, Davenport e intampinat cu sentimente mixte de soldatii din Fort Neal.   </p>

Recenzii

Juristul

08.09.2018

În vremea Celui De-al Doilea Război Mondial, un avocat de culoare trebuie să afle cine este asasinul unui sergent de la o bază militară din Louisiana şi să descopere care au fost motivele care au condus la această crimă. Cine este cel care l-a ucis pe sergentul Waters (Adolph Caesar)? Cândva în vremea Celui De-al Doilea Război Mondial, ofiţerii de la o bază din Louisana credeau că ştiu care este răspunsul la această întrebare. Dintre toţi, unul singur nu este sigur că ceilalţi au soluţia corectă a acestui caz, este vorba despre căpitanul Davenport (Howard E. Rollins Jr.), un avocat de culoare care este trimis de la Washington pentru investigaţii. Pe măsură ce cercetările avansează, ies la suprafaţă amănunte esenţiale depistării adevăratului asasin al sergentului. De asemenea, atunci când îi anchetează pe oamenii lui Waters, Davenport descoperă că, deşi era şi el de culoare, cel ucis era un om maliţios care avea o atitudine de neacceptat faţă de cei asemeni lui, fiind preocupat să servească intersele superiorilor albi care conduceau baza. Este posibil să fi fost asasinat de un soldat de culoare care nu a mai suportat abuzurile lui Waters sau este vorba despre altceva? Pelicula regizorului Norman Jewison a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi nominalizări la Globurile de Aur pentru cel mai bun film, cel mai bun rol secundar masculin, cel mai bun scenariu.

1 0

SnowAngel

08.09.2018

Sosit, in 1944, in Lousiana – unde actiuoneaza membri KKK – sa ancheteze circumstantele mortii unui gradat negru, capitanul Davenport, si el de culoare, se loveste de ostilitatea albilor. Filmul este o adaptare a piesei omonime de Charles Fuller, lucrare premiata cu Pulitzer, care semneaza si scenariul. Premii: Nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar – Adolphy Caesar, cel mai bun film, cel mai bun scenariu scir sudpa o opera publicata. Castiga premiul Edgar la categoria cel mai bun film. Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film/drama, cea mai buna interpretare a unui actor in rol secundar – Adolph Caesar, cel mai bun scenariu – Charles Fuller.

0 0

Cibola

08.09.2018

In 1984 tema acestui film era inca actuala , interesanta , si filmele dezbateau noi si noi aspecte ale unei societati care se transforma , pregatindu-se sa rejecteze rasismul ; azi lucrurile ni se par normale si acest film pare desuet ; nota 7 .

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top