Pride and Prejudice

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (Romania):

21 Mai 2022

<p>Singura grijă a doamnei Bennet, acum că fiicele ei au crescut, este să se asigure că fiecare dintre cele cinci fiice să se căsătorească; astfel aceasta este determinată să găsească câte un băiat care este situat cât mai bine pe scara socială pentru fiecare fiică. Sosirea unui tânăr bogat (burlac), în imediata vecinătate a proprietății Bennet pare a fi răspunsul pentru rugăciunile doamnei Bennet. În timp ce fiica cea mare, Jane, captează atenția noului vecin, domnul Bingley, fiica mijlocie, Mary stă toata ziua cu nasul în cărți și mezinele familiei, Kitty și Lydia umblă după bărbați în uniforme militare și bârfe proaspete, a doua fiică a familie Bennet, încăpățânata și inteligenta Elizabeth se simte jignită de arogantul domn Darcy, prietenul cel mai bun al domnului Bingley.</p>

Recenzii

mel.1

10.11.2011

Dupa ce am citit romanul, cred ca acum vreo 20 de ani in urma, m-a bucurat nespus si filmul. De fapt mi-au placut toate editiile, din toti anii: 1940, 1995, 1980, 2005. La acesta editie, din 1980, nu am gasit subtitrare in limba romana, dar imi place atat de mult, incat nu a contat si tot l-am vazut, chiar si netitrat. Ce pot sa adaug este ca doar editia din 2003, nu prea mi-a placut, si nu pentru ca nu a fost bun filmul, ci pentru ca s-a indepartat un pic prea mult de romanul propriu-zis. Oricum merita vazute toate. Dupa parerea mea sunt de nota 10.

1 0

Raya

24.10.2012

Această ecranizare a stat la baza celei superbe din 1995. Au fost împrumutate multe din aspectele regizorale foarte inspirate, dar ce-i lipseşte celei de faţă este o iluminare adecvată, astfel că mult din mimica actorilor se pierde, aducând un sentiment de superficialitate. Atu-ul este însă respectarea mai fidelă a romanului.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top