Queen (1993)

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

14 Februarie 1993

Dată lansare (Romania):

3 Iunie 2020

<p align="justify">Pe o mare plantație, fiul proprietarului, James Jackson Jr. se îndrăgosteste de fiica unui sclav afro-american, Easter și ea dă naștere unei fetițe, pe 8 aprilie 1841, botezată Queen.</p><p align="justify"><span class="hps">Stăpânul, bătrânul imigrant irlandez James Jackson</span> promite că micuța sclavă va crește pe plantație și va fi în curând eliberată dar<span>,</span> <span class="hps">se îmbolnăvește</span> <span class="hps">și</span> <span class="hps">moare</span> iar văduva sa,  <span class="hps">Sally</span> <span class="hps">Jackson</span> își dorește ca fiul<span class="hps"> ei</span><span>,</span> <span class="hps">James</span> <span class="hps">Jr.</span><span>,</span> <span class="hps">să se căsătorească cu o tânără respectabilă, </span><span class="hps">Elizabeth</span> <span class="hps atn">"</span><span>Lizzie</span><span>"</span> <span class="hps">Perkins,</span>  <span class="hps">moștenitoarea</span> <span class="hps">bogată a unei imense plantații de </span><span class="hps">bumbac și a unei averi considerabile. Micuta Queen va fi luată de la mama ei și crescută la conac, fiind prietena dar și sclava fiicei tatălui ei cu Lizie, Jane. În 1861, când Alabama se desprinde de Statele Unite ale Americii, șli " Nordul" declară război împotriva "Sudului ",  James intră în Armata Confederașiei, iar Queen preia multe din sarcinile familiei trecute prin multe drame. Când tatăl ei moare, ea este alungată și de aici încolo începe adevărata dramă a tinerei care va încerca din greu să răzbească atât în lumea albilor cât și a negrilor. </span><br /> </p>

Recenzii

Doina1952

23.02.2013

O miniserie de film de televiziune american, o poveste despre o familie de americani in sec. IXX si XX cu si despre sclavi in care o tanara femeie nascuta din dragostea stapanului pentru o sclava...isi traieste drama vietii greu de adaptat intr-o lume in care albii ii considera inferiori pe negri iar negrii nu-i recunosc de stapani pe albi. O poveste emotionanta intr-un film plin de actori remarcabili.

0 0

bybyy

14.08.2009

pare plictisitor...

0 0

morarita

04.05.2009

Queen este drama unei fete din sud,nascuta dintr-un tata alb si o mama de culoare.In timp ce creste nu va avea niciodata o situatie clara,fiind prea neagra pentru unii si prea alba pentru ceilalti.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top