Quo Vadis

Quo Vadis

Dramă, Istoric, Romantic (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Mervyn LeRoy, Anthony Mann

Producător:

Metro-Goldwyn-Mayer

Dată lansare (Romania):

19 Octombrie 2021

<p align="left">Actiunea se desfasoara in Roma antica, in perioada imparatului Nero si urmareste conflictul dintre crestini si poporul decazut al Imperiului Roman. Marcus Vinicius, comandant militar roman se indragosteste de Lygia, o pioasa crestina. Povestea de dragoste dintre cei doi este marcata de persecutia crestinilor de catre Nero. Intre timp atrocitatile lui Nero devin din ce in ce mai nesabuite, culminand cu incendierea Romei si invinuirea crestinilor pentru acest dezastru. Marcus incearca sa o salveze pe Lygia din incendiu, dar sunt prinsi de catre garzile romane si intemnitati impreuna cu ceilalti crestini. In temnita cei doi ii cer lui Petru, de asemenea prizonier, sa-i casatoreasca. Poppaea, sotia lui Nero, geloasa pe Marcus Vincius pentru ca nu i-a cedat, urzeste razbunare. Astfel Lygia este legata de un stalp in mijlocul arenei si uriasul ei bodyguard Ursus, este nevoit sa lupte fara arme cu un taur salbatic. Marcus este obligat sa priveasca alaturi de soldati, cumplitul masacru din arena care urma sa aiba loc. Ursus se lupta cu taurul si ii frange gatul iar multimea exaltata ii cere lui Nero indurare pentru cei doi din arena. Neavand incotro, Nero a ridicat degetul mare in semn de crutare. Marcus alearga in arena impreuna cu soldatii sai loiali, o elibereaza pe Lygia si anunta ca generalul Galba se afla in Roma si il va detrona pe Nero. In nebuina lui Nero isi ucide sotia. Vrea sa se sinucida dar da dovada de lasitate si este ajutat de Acte. </p>

Recenzii

JADE

08.09.2018

am votat quo vadis pt.ca subiectul e divin!!!o ador pe Ligia,admiratia pt.acest personaj m-a inaltat spiritual,lecturarea cartii a insemnat purificare,al doilea botez pt mine.e "una dintre acele fecioare ce au stat la baza intemeierii noii lumi',lumea dorita si proiectata de Hristos,a iubirii,cotolerantei,iertarii,fraternitatii.

3 3

MikeWindgren

08.09.2018

Subiectul nu m-a incantat niciodata, dar personajul Nero face toti banii. Peter Ustinov e genial!

6 5

Disc03dia

08.09.2018

Americanii au un talent neintrecut in arta de a strica o poveste frumoasa, de a o face vulgara, de a omite detalii care dau tot farmecul.Filmul e departe de calitatea cartii, actorii sunt prost alesi, cu un joc mediocru, exceptand interpretul lui Nero, care intr-adevar ne ofera imaginea descrisa in carte cu destula precizie. Toata esenta romanului este pierduta, o insulta la adresa literaturii.

5 6

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top