Rapirea fecioarelor

Rapirea fecioarelor

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Dinu Cocea

Scenariști:

Dinu Cocea, Mihai Opriș, Eugen Barbu

Dată lansare (Romania):

4 Aprilie 2020

<p>La doi ani dupa lansarea filmului "Haiducii", "Rapirea fecioarelor" nu mai are forta primei parti a seriei. In rolul capeteniei haiducilor, Amza, Emanoil Petrut ii ia locul lui Ion Besoiu, in rest ceata haiducilor ramanand in mare parte aceeasi. La inceputul secolului al XIX-lea, tot ce conteaza pentru domnitorii fanarioti este jefuirea tarii prin biruri inumane impuse tarii. Evident, haiducii lui Amza au o obiectie vizavi de aceasta stare de fapte, opunand siretenia lor nesatului infricosator al asupritorilor. De aceasta data, actiunea lor se concentreaza in jurul rapirii lui Hrisanti, fiul vitreg si tampitel al domnitorului. De retinut personajul Hrisanti, stralucitor interpretat de Marian Hudac.</p><p> </p>

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

"Rapirea fecioarelor ca si desţărarea pruncilor declanseaza o incursiune in subteranele cetatii turcesti, in timp ce infruntarea dintre Amza si Pazvanoglu atinge apogeul. Al doilea episod al Haiducilor ia forma unei intrigi de curte dominata de patima aurului si setea de marire. Cocea si Barbu ezita in filmele lor haiducesti intre formula de capa si spada si cea a comediei populare doldora de snoave si vorbe de duh." ( Tudor Caranfil )

4 0

maroknu

08.09.2018

La inceputul secolului al XIX-lea, printr-o tacita intelegere cu doamna Haricleea (Olga Tudorache), care doreste sa-si indeparteze sotul de la tron, bandele lui Pazvanoglu (George Constantin), pasa de Vidin, ataca fara mila satele, rapind fete. Haricleea isi trimite fiul la adapost, la o manastire, dar haiducii lui Amza (Emanoil Petrut) il rapesc, pentru a-l da in schimbul incetarii jafurilor. In timp ce haiducii urmaresc un boier, care vrea sa fuga din tara cu averea, Pazvanoglu ataca din nou. La randul lor, haiducii, ajutati de Anita (Marga Barbu), patrund in palatul pasei si elibereaza fetele. In haosul creat, fiul Haricleei este ucis. Film din seria "Haiducii". Al doilea film al seriei, dupa filmul "Haiducii". Personajul principal, Amza, este preluat de Emanoil Petrut, dupa ce, in primul film al seriei, il interpretase Ion Besoiu.

0 2

bradu

08.09.2018

Dinu Cocea abordeaza un stil mai personal pentru expunerea unui anume moment istoric sub aspectul unei povesti pline de actiune din care nu lipseste intriga,aventura,iubirea si tradarea.O poveste cu haiduci,cu specific romanesc,cu traditionalele masti populare,a costumului traditional, cu ridiculizarea plina de umor a boierimii,acea butaforie obisnuita ochiului nostru,incercare de a crea iluzia unui secol trecut,totul intr-o distributie cu vedete autohtone de prima mana.Rapirea fecioarelor este partea a doua a unui intreg sir de filme cu haiduci.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top