Moonlight Trailer
Trailer #1 04:15

羅生門

Crimă, Dramă, Mister | (Japan)

Rashomon

羅生門

Crimă, Dramă, Mister (Japan)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Akira Kurosawa, Luc Jacquet

Producător:

Daiei Motion Picture Co., Ltd.

Dată lansare (Romania):

30 Noiembrie 2021

In Japonia secolului al XII-lea, un samurai si sotia lui sunt atacati de temutul bandit Tajomaru. Samuraiul este ucis, iar sotia lui este violata. Dupa o scurta perioada, Tajomaru este capturat si incepe procesul pentru pedepsirea faptei comise. Povestea lui si cea a sotiei violate sunt total diferite, asa ca judecatorul cheama un medium ca sa asculte varianta samuraiului ucis. Stupoare - varianta acestuia este diferita de celelalte doua marturii. In sfarsit, un taietor de lemne care a descoperit cadavrul recunoaste ca a vazut totul, dar versiunea sa este, la randul sau, diferita de a celorlalti. Oare spune cineva adevarul, si daca da, cine?

Recenzii

kislakiruben

08.09.2018

Structura filmului este povestirea în ramă a unei povestiri în ramă. Tăietorul de lemne poveștete cum s-au petrecut evenimentele și ce a auzit la tribunal, iar cei de la tribunal povestește fiecare varianta lui. Ulterior, și tăietorul de lemne poveștete varianta lui, dar nici a lui nu pare a fi adevărată, datorită evenimetelor de la finalul filmului.

4 2

Rebeca08

08.09.2018

super film

0 0

Yufeng

08.09.2018

Filmul este una din numeroasele capodopere realizate de Akira Kurosawa.Pelicula e inspirată de o capodoperă a literaturii japoneze,nuvela "Într-un crâng de cedri " scrisă de Ryunosuke Akutagawa,cel mai mare nuvelist nipon.Filmul lui Kurosawa a inspirat o altă operă excepțională"Ultragiul" de Martin Ritt,avându-l pe Paul Newman în rolul principal și pe Kurosawa printre scenariști.

6 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top