Om bogat, om sarac (Serial TV) (1976)

Rich Man, Poor Man

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

1 Februarie 1976

Dată lansare (Romania):

29 Octombrie 2020

Rudy Jordache si Tom Jordache sunt cei doi fii ai familiei formate din Axel Jordache, un brutar dur cu o infirmitate la mana si Kate Jordache , o mama prea blanda care sare in apararea fiului mai mic, Tom , o mica puslama dar cu suflet de aur. Intre cei doi frati este vesnic o competitie, unul fiind preferatul mamei, celalalt al tatalui, unul foarte studios, celalalt un aventurier iar cand iubita unuia, Julie Prescott devine amanta celuilalt, intre cei doi frati totul se transforma din competitie in ura. Dupa ce Tom Jordache fuge de acasa, fiecare din frati are destinul sau, unul ajunge politician de succes, celalalt un marinar vesnic in cautarea fericirii... pana cand drumurile li se intrepatrund din nou, trec impreuna prin mari greutati, fiecare in felul sau, sunt fericiti / nefericiti, iubiti/tradati, dusmaniti, se casatoresc, devin parinti si viata lor este atat de complexa, de dura si plina de nepravazut, atat de plina de bucurii si nenorociri, de satisfactii personale, umbrite de de cele profesionale si invers...o viata plina de surprize, mister si suspance!

Recenzii

Juristul

21.09.2009

Iniferent de multitudinea de filme in care au jucat ,Peter Strauss,Nick Nolte si William Smith,ne raman in memorie,ca:Rudy(Peter Strauss),Tom(Nick Nolte) si Falconetti(William Smith).Actiunea filmului a fost atat de bine comasata,incat in putine episoade,ne-a redat toata Epopeea Familiei Jodache.Acest serial l-a propulsat pe Nick Nolte,printre stelele cinematografiei.Saga familiei Jordache,este o povestire cu mult realism si azi.Si-a meritat premiile din plin.

5 1

bad1923

21.01.2010

În Italia, această miniserie a fost difuzată cu trei titluri diferite pe trei canale diferite: "Il Sogno Americano dei Jordache" , în 1977, " Il Sogno Americano ", în 1982 şi "Il Ricco e il povero" (traducere literală), în 1984.

3 1

Doina1952

07.09.2009

UN SERIAL DE NOTA 10 + ! Din 1976 pana-n 2009 sa tii minte fiecare moment al filmului, fiecare personaj cu destinul sau, fiecare imagine, fiecare actor a trei generatii din familia Jordache este o magie regizorala si un subiect tratat de fiecare cu respectul cuvenit prin interpretarile actoricesti. Cum era si firesc, producţia a fost considerată drept una dintre cele mai bune realizări ale genului. Serialul urmăreşte destinul membrilor clanului Jordach, din perioada imediat următoare celui de-al doilea război mondial şi până la sfârşitul anilor '60, şi recompune în cele mai mici detalii relaţia fraţilor Rudy şi Tom Jordach, conflictele, tensiunile, rivalităţile, revoltele şi iubirile. Premiul Emmy pentru : - cea mai bună regie - David Greene; - cea mai bună imagine; - cea mai bună muzică; - cel mai bun rol episodic masculin - Edwar Asner; - cel mai bun rol episodic feminin - Fionnula Flanagan. Premiul Globul de Aur pentru : - cel mai bun serial de televiziune; - cea mai bună interpretare feminină - Susan Blakely; - cea mai bună interpretare masculină - Edward Asner; - cea mai bună interpretare feminină în rol secundar - Josette Banzet. UNUL DINTRE CELE MAI BUNE SERIALE, VAZUTE DE MINE!

9 4

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top