The Rite

Riten

Dramă (Sweden)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Ingmar Bergman

Scenariști:

Ingmar Bergman

Producător:

Cinematograph AB, Svensk Filmindustri (SF), Personafilm

Dată lansare (Romania):

8 Iulie 2020

<p>Dupa ce au făcut turneu prin mai multe țări europene  și se pregăteau de unul în Orient, Hans, soția sa, Thea și cel mai bun prieten al lor, Sebastian  sunt aduși în fața judecătorului Abrahamson. Acesta le amintește câteva incidente în care ei fuseseră implicați(depășirea vitezei în Olanda, probleme legate de plata impozitelor, incendiere), dar principalul motiv al prezentei lor este acuzația de obscenitate adusă "numărului" lor. Din scenele următoare vom afla mai multe despre cei trei actori și judecător, dar vom urmări și modul de desfășurare a interogatoriilor individuale. Relația amoroasă dintre Thea și Sebastian, aroganța ultimului la interogatoriu, fragilitatea psihica a Theiei, încercarea lui Hans de a o proteja și frica de moarte pe care Sebastian reușește să i-o inducă judecătorului sunt doar câteva din direcțiile pe care le va urma firul narativ. Solutionarea "cazului" va fi una mai putin obișnuită.</p>

Recenzii

Salmoksis

08.09.2018

mistic, pe la ureche, negrait de jocuri de cuvinte, pe care le auzim, cand inima naste o ureche, cand urechea dezvolta o tevatura, din ea eposuri care nu se dezmint tocmai prin rusinea, faptul rusinos de a exista, transpirand!

4 5

Sibelius

08.09.2018

Un film msi putin obisnuit chiar si pentru Bergman. Bazat pe dialog mult mai mult decat alte filme ale sale Riten socheaza prin ultima parte.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top