Chiparosul trist (2003)

Sad Cypress

Mister, Crimă

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

David Moore, Jean-Christophe Averty

Dată lansare (SUA):

26 Decembrie 2003

Dată lansare (Romania):

21 Septembrie 2021

 Elinor Carlisle este logodita cu Roddy Winter, şi, în timp ce el se pregătea să meargă în Franţa pentru 2 săptămâni, ea îi arată o scrisoare anonimă cu următorul mesaj: "Atenţie, cineva profită de mătuşa ta din Hunterby, iar tu şi logodnicul tău veţi şi şterşi din testament. Această persoană pare să fie "albă ca zăpada", dar vrea să te păcălească, şi bătrâna ar putea muri, în orice zi, la încă un atac." "Albă ca zăpada" este Mary Gerrard, şi este foarte iubită de "mătuşa din Hunterby". Astfel, atât Elinor, cât şi Roddy merg în Hunterby pentru a afla adevărul. Aici, Elinor a aflat ca Roddy şi Mary sunt amanti; mai târziu moare mătuşa, care nu a lăsat niciun testament, astfel că toată moştenirea îi revine lui Elinor, iar apoi moare şi Mary, după ce o serveşte Elinor cu somon. Toată vina cade pe Elinor, care este judecată şi condamnată la moarte. Aşadar Poirot are puţin timp pentru a afla adevărul şi a o salva pe Elinor de spânzurătoare.

Recenzii

crazy_bloggera

08.09.2018

Tot unul din filmele cu Poirot (personajul din romanele Agathei Christie) plin de mister. David Suchet este perfect pentru acest rol.

2 0

rubben

08.09.2018

Nu-i drept! Aici Poirot a avut mai multe informaţii ca mine. Nu aveam cum sa aflu sigur cine este criminalul. Oricum, nota 10. Filmul meu preferat.

4 1

Doina1952

08.09.2018

Filmul este episodul 51 din serialul de televiziune " Agatha Christie's Poirot " , si este ecranizarea romanului aparut in 1940 sub numele " CHIPAROSUL TRIST " (nu, Moarte pe Nil). Actiunea se petrece in Maidensford. Hercule Poirot, interpretat de David Suchet , absolut incantator. El va ramane mult timp interpretul perfect in filmul de televiziune cum Ustinov este in productiile marelui ecran. Elisabeth Dermot Walsh realizeaza corect rolul principalei suspecte, Elinor Carlisle : " ... o doamna atât de draguta si linistita...(Ted Bigland), Mary Gerrard, una din victime, interpretata de Kelly Reilly se identifica cu personajul descris de Peter Lord: "Era o copila draguta", de sora Hopkins: "Ar fi putut ajunge pe ecran într-o zi", de veni­noasa doamna Bishop: "Nu suport ifosele si mofturile"..., sau: "Era ca o floare". Un film corect , nu sclipitor, o poveste incalcita despre amor si implicatiile sale!

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top