Moonlight Trailer
Trailer #1 02:27

Searching for Bobby Fischer (1993)

Dramă | 13 August 1993 (United States of America)

Searching for Bobby Fischer (1993)

Searching for Bobby Fischer

Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Steven Zaillian

Producător:

Mirage Enterprises

Dată lansare (SUA):

13 August 1993

Dată lansare (Romania):

8 August 2020

<p>Searching for Bobby Fischer" este un film inspirat din viata unui  tanar jucator de sah, Joshua Waitzkin si de altfel este adaptat dupa romanul cu acelasi nume scris de tatal lui Josh, Fred. Joshua Waitzkin este tipicul baiat american, interesat de baseball, pana in ziua in care tatal sau il provoaca la un joc de sah si castiga. Aratand un interes deosebit partidelor de sah in aer liber din Washington Square, New York, se imprieteneste repede cu Vinnie care il invata sah prin propriile metede, mai putin obisnuite. Parintii lui Josh din dorinta de a hrani acest talent angajeaza un strict  instructor de sah, Bruce Pandolfini care incearca sa-l invete pe baiat sa fie la fel de agresiv ca Bobby Fischer. </p><p>Titlul filmului este o metafora ce face referire la lupta sa, in scopul de a adopta idealurile lui Fischer si determinarea de a castiga cu orice pret. Conflictul principal il reprezinta refuzul lui Josh de a adopta metodele lui Fisher si dorinta de a castiga prin propiile metode, contrare convingerilor lui Fischer.</p>

Recenzii

Cluc

08.09.2018

Este interesant filmul, văzând viaţa unui puşti care învaţă jocurile minţii. Va ajunge să învingă marii campioni ai sportului, mereu rivali, sovieticii Karpov şi Kasparov.

3 3

corcodus

08.09.2018

un film despre conditia copilului de geniu; inca o data se arata ca nu e usor sa fi geniu, asemenea copii in general sunt supusi singuratatii, neintelegerii celor din jur; presiunea ce se pune pe umerii sai , de a castiga e enorma, si uneori copilul considera ca daca nu va castiga va pierde afectiunea celor dragi; cazul eroului din film e unul norocos , in sensul ca parintii sai au stiut sa evite aceasta capcana si i-au dat de inteles ca el va fi iubit indiferent de rezultat; dintre actori mentionez pe montana, kingsley care face un mare rpl, si actorul ce a jucat in rolul pustiului.

2 1

mindhunters

08.09.2018

îmi plac foarte mult filmele ce tratează subiecte delicate precum condiția copilului geniu, de aceea m-am decis să-l urmăresc pe-acesta... Mi-a plăcut povestea, mai ales pentru că e inspirată din realitate, dar cel mai mult pentru valorile pe care le promovează și pentru prestația atât de convingătoare a puștiului, Max. Vi-l recomand cu drag, se merită!

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top