Moonlight Trailer
Trailer #1 02:01

Sergeant York

Dramă, Istoric, Război | (United States of America)

Sergentul York

Sergeant York

Dramă, Istoric, Război (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Howard Hawks

Scenariști:

Alvin C. York

Producător:

Warner Bros. Pictures

Dată lansare (Romania):

26 Octombrie 2021

Alvin York e un tanar agresiv, care locuieste in Valea Tennessee. El descopera credinta cand scapa miraculos de la moarte, dupa ce a fost fulgerat. In ciuda faptului ca e provocat din toate partile, Alvin jura sa nu mai fie manios vreodata si se concentreaza pe viata de familie, alaturi de iubita lui, Gracie. Cand America a intrat in razboi, in 1917, Alvin a refuzat sa se inroleze din pricina credintei sale. Obligat sa se duca in armata, barbatul dovedeste inca de la antrenament ca e un lider perfect, dar isi jura siesi ca nu va ucide pe cineva vreodata. Trimis in Europa sa lupte, Alvin e bulversat de moartea unor camarazi pe campul de lupta, iar vechile sale apucaturi ies la iveala. Filmul a primit doua Oscaruri si a fost cel mai bine vandut film al anului 1941. 

Recenzii

MikeWindgren

08.09.2018

Lipseste din distributie tocmai Gary Cooper.

2 2

MikeWindgren

08.09.2018

Tema Primului razboi mondial a dat filme mult mai bune. "Sergentul York", fara povestea reala din spatele lui (desi romantata) nu ar fi insemnat mare lucru.

2 3

bad1923

08.09.2018

Gary Cooper interpreteaza in acest film un personaj real din razboiul din 1914-1918: Alvin C. York, taran pacifist convins, care devine erou aproape fara sa vrea. Filmul este un triumf si ii aduce lui Gary Cooper Premiul Oscar.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top