Sergentul Bilko (1996)

Sgt. Bilko

Comedie, Familie (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Jonathan Lynn

Producător:

Imagine Entertainment, Universal Pictures

Dată lansare (SUA):

29 Martie 1996

Dată lansare (Romania):

3 Decembrie 2021

Sergentul Ernest Bilko este şeful companiei auto, din garnizoana Fort Baxter. El este aidoma "descurcăreţului" care există în orice armată a lumii. Tipul care iese cu faţa curată din orice situaţie şi care obţine bani şi din "piatră seacă". Pariuri, loterii ilegale, joc de ruletă, închiriere de vehicole militare, comerţ cu băuturi alcoolice... Comandantul său - colonelul Hall, nu observă afacerile lui Bilko, fiind preocupat de viitoarea sa carieră militară. Totul merge ca pe roate, până când în regiment apare o inspecţie care să hotărască dacă garnizoana din Fort Baxter va mai exista, sau, va fi desfiinţată. Echipa de control este condusă de maiorul Thorn, omul pe care Ernie Bilko l-a fraierit cu ceva ani în urmă, şi care în urma păcălelii suferite, a fost mutat disciplinar în Groenlanda...

Recenzii

Juristul

08.09.2018

In fiecare armata exista un om care poate rezolva tot si poate procura orice. Steve Martin este acesta, sergentul Bilko, cel ce organizeaza pariuri, contrabanda cu bautura, loterii ilegale, ruleta si... masaj. Bineinteles, toate ilegale.Ernie Bilko (Steve Martin) este administratorul parcului auto din garnizoana Fort Baxter, dar poate spune cu mandrie ca nu a aruncat nici macar o data o privire sub capota vreunei masini. Talentele lui sunt cu totul altele - ca de exemplu sa simta mirosul banilor de la o posta. Iar daca el e cel care a descoperit ca e mai profitabil sa inchiriezi un Humvee decat sa-l tii degeaba in parcare, nu i se poate reprosa nimic.Bilko crede cu tarie ca Armata SUA e formata din barbati si femei care au muncit din greu si au castigat un loc intr-un fel de tabara patriotica... In consecinta, considera ca e de datoria lui sa le ofere posibilitatea de a se distra,impreuna cu o multime de alte "marfuri" trebuincioase, reusind sa fenteze cu o abilitate incredibila regulile unui regim militar strict pentru a pune pe picioare un sistem de initiativa privata, cu cazinou non-stop inclus.Sub privirea nu foarte vigilenta a colonelului Hall (Dan Aykroyd), Bilko se comporta ca un stapan incontestabil al regatului sau auto pana cand la Fort Baxter isi face aparitia un mai vechi inamic al sau, maiorul Thorn (Phil Hartman). Trimis de Pentagon sa constate care sunt piedicile in dezvoltarea unei noi arme din garnizoana, Thorn vrea sa profite de ocazie ca sa-l infunde pe Bilko definitiv.O comedie trasnita si nonconformista, inspirata de un serial de televiziune celebru in anii '60, care ii ofera lui Steve Martin posibilitatea de a da un adevarat recital comic.

0 0

crazy_bloggera

08.09.2018

O parodie foarte reusita despre aramta americana. Sergentul Bilko face ce face si are tot confortul desi traieste intr-o cazarma.

1 0

lizbet8ro

08.09.2018

O comedie dementiala! Il recomand celor care nu l-au vazut, dar sfatul meu este sa nu citeasca descrierea lui. Merita! De la o situatie la alta au loc intamplari care mai de care mai traznita. Comedie cap-coada de nota 20.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top