Taramul umbrelor (1993)

Shadowlands

Dramă, Romantic (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Richard Attenborough

Producător:

Savoy Pictures, Shadowlands Productions, Price Entertainment, Spelling Films International

Dată lansare (SUA):

25 Decembrie 1993

Dată lansare (Romania):

27 Februarie 2021

In anul 1952, poetul American, Joy Gresham, calatoreste in Anglia impreuna cu fiul ei, Douglas, pentru a se intalnit cu profesorul din cadrul Universitatii Oxford, C.S. Lewis, autorul cartilor Narnia. Acestia incep sa se inteleaga destul de bine si devin astfel prieteni desi sunt total diferiti: Lewis este tacut si studios, iar Joy este foarte vorbareata si niciodata nu se da in laturi din a spune ceea ce gandeste. Dupa ce Joy obtine divortul de la sotul ei si se intoarce in Anglia, Lewis, care este cunoscut prietenilor ca Jack, accepta sa se casatoreasca cu ea doar pentru ca Joy sa poata fi lasata sa stea in Anglia. Jack este un om religios si nu considera ca ceremonia civila este un adevarat mariaj. Dar dupa ce Joy se imbolnaveste grav, Jack incepe sa realizeze cand de mult o iubeste pe aceasta, iar in anul 1956, se casatoresc si in fata lui Dumnezeu.

Recenzii

crazy_bloggera

08.09.2018

Mi-a placut foate mult. O drama foarte buna, iar Anthony Hopkins joaca excelent.

1 2

valutza

08.09.2018

Nicholson si Attenborough au pornit de la fapte reale (din viata scriitorului C.S.Lewis), intelegand ca vietile oamenilor (cel putin ale oamenilor despre care este vorba in film) sunt prea ciudate ca sa se lase varate in formule si genuri, gasind tonul potrivit pentru a transmite suferinta unei pierderi si -mai dificil- tonul potrivit pentru a transmite fericirea (de a carei intensitate depinde greutatea pierderii) si, prin toate acestea, dand o noua stralucire acelei arte britanice a tactului, a eufemismului si a semitonului, cunoscuta sub numele de understatement"

0 1

corcodus

08.09.2018

un flm de dragoste superb; oare cum e sa iubesti astfel incat sa te temi ca dumnezeu va fi gelos ca iubesti pe altcineva mai mult decat pe el si sa ii ceri iertare pentru asta; cum iti gasesti apoi puterea de a nu te revolta impotriva lui dumnezeu atunci cand iti ia ceea ce este pentru tine conditia ta existentiala; dragostea are multe forme si vine atunci cand te astepti mai putin, oricat crezi ca te-ai autoimunizat , ea apare , nu te intreaba daca o vrei sau nu, se instaleaza in sufletul tau si iti da un sens vietii; dar in acelasi timp te poate si ucide; un rol fantastic a lui hopkins, cum se putea altfel .....

0 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top