Sharpe's Rifles (1993)

Sharpe's Rifles

Acțiune, Aventuri, Istoric, Război, Film TV (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Tom Clegg

Producător:

Celtic Films Entertainment, Central, Picture Palace

Dată lansare (SUA):

5 Mai 1993

Dată lansare (Romania):

4 August 2021

<p>Eternul conflict dintre englezi si francezi,de data aceasta localizat in Spania, in vremea lui Napoleon.Soldatul Sharpe devine locotenent in urma vitejiei sale pe campul de lupta,starnind oarecum invidia fostilor sai camarazi si devinindu-le comandant. Misiunea de a obtine banii pentu solda de la bancherul Rotschild, aflat in spatele liniilor inamice se dovedeste a fi mai grea decat la prima vedere,dar ii va da ocazia sa se impuna ,dovedind intr-adevar calitatile unui superior si castigand treptat respectul soldatilor sai. <!-- b_more --><!-- e_more --></p>

Recenzii

Bibi_TM

08.09.2018

Actiunea filmului se petrece in Spania, pe vremea lui Napoleon. Fracezii, in calitate de ocupatori au probleme cu englezii, aliatii spaniolilor. Soldatul Sharpe, in urma unui act de vitejie este promovat locotenent, dar, acest lucru nu este bine vazut de catre soldatii simpli. Este trimis intr-o prima misiune, considerata usoara, si anume de a obtine banii pentu solda de la bancherul Rotschild, aflat in spatele liniilor inamice. Dar de fapt aceasta este o misiune aproape imposibila. Pe parcurs, Sharpe reuseste sa se impuna in fata soldatilor, isi indeplineste misiunea si incepe sa-si castige respectul.

2 0

ioanlaslo

08.09.2018

Minunat felul in care este reliefat personjul Richard Sharpe,construit de Tom Clegg ca unul care nu se da un laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile. De multe ori,noi oamenii suntem obisnuiti sa incercam sa obtinem totul cu minimum de efort, urmarind foloasele fara a conta prea mult daca ne-am facut datoria asa cum trebuie.Sharpe este tocmai eroul potrivit pentru a dovedi contrariul:mereu facandu-si treaba cum trebuie,trecand peste orice obstacol,depunand orice efort pentru a ajunge la ceea de doreste.Nu e de mirare ca te cucereste atunci din toate punctele de vedere,lucru pe care l-a facut si cu soldatii sai.

0 2

anyaro

08.09.2018

frumoasa serie de filme. aventurile lui Richard Sharpe au fermecat publicul englez si au creat imaginea de erou pozitiv a lui sean bean. povestea de razboi clasica intre englezi si francezi e plina de aventuri. pacat ca nu o putem vedea si la televiziunile din romania.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top