Sisi (2009)

Sisi

Dramă, Istoric, Război, Romantic

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Xaver Schwarzenberger

Scenariști:

Ivan Cotroneo, Monica Rametta, Christiane Sadlo, Giuseppe Badalucco, Nicola Badalucco, Franca de Angelis

Dată lansare (SUA):

15 Decembrie 2009

Dată lansare (Romania):

30 Iulie 2021

Filmul spune povestea Împărătesei Elisabeth a Austriei, cunoscută de familie și prieteni ca “Sisi”. Ea este fiica ducelui Maximilian Joseph al Bavariei și a Ludovikăi, având reședința în Palatul Possenhofen. Sisi este o fire liberă, iubește animalele și natura. Împreună cu mama sa și sora mai mare, Helene, Sisi, in varsta de 16 ani, pleacă la reședința Împărătesei Austriei, Sophia, care este mătușa sa, unde Helene este asteptată pentru a-l întâlni pe viitorul împărat, Franz Joseph, împărăteasa dorind ca cei doi să se căsătorească. Însa, odată ajunsi la palat, Franz nu o alege pe Helene, deși este o fată rafinată, frumoasă, inteligentă, ci pe Sisi, care este o nonconformistă și, în opinia împărătesei nu este potrivită pentru fiul său. Sisi se căsătorește cu Franz, dar trebuie să parcurgă multe obstacole: copiii îi sunt luați de împărăteasa pentru a li se da educația potrivită, oamenii din Austria suferă din cauza neajunsurilor, iar Sisi trebuie sa învețe să devină împărăteasă...

Recenzii

gabishor_nate

08.09.2018

Povestea imparatesei Sisi a fost pusa des in scena dar ma incanta de fiecare data.Destul de reusita si aceasta ecranizare.

0 0

zgumadaniela

08.09.2018

Revad de fiecare data aceasta poveste si nu ma satur. Desigur, nu se compara cu trilogia din 1955 insa este ok si aceasta :)

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top