Sobolanii rosii (1991)

Sobolanii rosii

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Florin Codre

Scenariști:

Florin Codre

Dată lansare (SUA):

21 Octombrie 1991

Dată lansare (Romania):

24 Mai 2022

N/A

Recenzii

Cluc

03.02.2012

Filmul prezinta partea nevazuta a comunismului. Desi nu se discuta despre sex, acesta era practicat la cele mai inalte nivele. Era un mod de rezolvare a probleme, nevoilor,, de santaj. Rautatea activistilor si a oamenilor puterii era ceva normal pentru ei, chiar si cu pretul vietii unor oameni nevinovati. Uneori e gre sa fii cascador in viata.....

0 0

ioanlaslo

12.05.2009

Torul porneste de la u ncitat care apare ca un motto:"Orice sobolan care se hraneste si traieste intr-un granar devine rosu" De aici Florin Codre incepe sa brodeze o actiune care apare ca ceva firesc in Romania postrevolutionara. Dragut si modul in care un sofer de taxi comenteaza situatia: "inainte ne conducea un nebun si o nebuna, oar acum ne conduce ciubucul si minciuna...a innebunit lumea domnule" Trei prieteni , Sony, Stavros si Stefan participa la o petrecere, unde in urma unei betii au curajul unor opinii negative la adresa regimului comunist. Urmariti fiind de un securist, Stefan face gafa sa il altoiasca serios, ajungand pe mana procuraturii statului. El va fi nevoit sa renunte la Institutul de Arte Plastice al carui student era si va deveni cascador. In timpul cutremurului din 1977 echipa sa de cascadori participa la salvarea de sub daramaturi a mai multor victime, moment in care unul dintre prietenii sai moare. Ulterior Stefan fuge din tara si se va intoarce abia dupa Revolutia din 1989. Este uimit insa de faptul ca cei care il batusera in timpul anchetei de odinioara se aflau inca in posturi cheie, conducand de undeva din umbra tara ca si mai inainte. Ba mai mult, afacerile le mergeau parca si mai bine ca odinioara.

4 3

mateicoman

12.03.2014

Sobolanii rosii (1990), care descrie scene de viata atat inainte de revolutie cat si dupa, e un film pe care cu trecerea anilor il gasim din ce in ce mai delicios, o pata de culoare intre filmele romanesti. E un film despre care se spune ca a fost si interzis in Romania.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top