Recviem pentru copilarie (2003)

Song for a Raggy Boy

Dramă, Romantic (Ireland, United Kingdom, Denmark, Spain)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Aisling Walsh, Gil Kenan

Dată lansare (SUA):

19 Ianuarie 2003

Dată lansare (Romania):

23 Iunie 2021

<p>Irlanda,1939. Compromis de faptul că a participat de partea republicanilor la Războiul Civil din Spania şi suspectat de idei comuniste, profesorul de literatură Franklin nu mai găseşte angajament decât într-o ''şcoală industrială catolică'', un fel de institut de corecţie asistat de călugări. Profesorul este şocat de atmosfera sumbră de penitenciar care domneşte în şcoală,instalată ea însăşi într-o închisoare dezafectată. Dincolo de gratiile acesteia,''fratele John'', căruia i s-a încredinţat misiunea menţinerii disciplinei, îi torturează nestingherit pe copii. Noul dascăl nu le aduce elevilor doar consolarea poeziei, ci şi morbul răzvrătirii.</p>

Recenzii

anca_2009

08.09.2018

Foarte trist, dar foarte emotionant... Aidan Quinn joaca formidabil! La fel si "brother John". Recunosc, nu ma asteptam sa fie atat de dusr, cu atatea scene de violenta. Dar este un film frumos, un film de colectie, "un clasic". M-a atras si ideea ca a fost filmat in Irlanda , pentru ca sunt fan Irlanda. :)

1 0

mar888

08.09.2018

Chiar daca filmul este tulburator ca idee si datorita istoriei sale reale, modul in care este redat subiectul iti cuprinde mintea si emotiile. Acest film este mult mai mult decit o poveste trista, lacrimogena....aspectele vizuale, atmosfera dura şi calitatile artistice ale micilor actori sunt cele care fac din acest film unul de calitate pe care mai degraba l-ai recomanda prietenilor si persoanelor apropiate.

3 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top