Moonlight Trailer
Trailer #1 02:26

The Cider House Rules (1999)

Dramă | 17 December 1999 (United States of America)

Legea Pamantului (1999)

The Cider House Rules

Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Lasse Hallström

Producător:

Miramax, Nina Saxon Film Design, FilmColony

Dată lansare (SUA):

17 Decembrie 1999

Dată lansare (Romania):

23 Septembrie 2021

<p> Homer este un tanar crescut in orfelinatul din St. Cloud, Maine. Nefiind adoptat, el ajunge preferatul directorului casei de copii, Dl. Larch. Dl. Larch incearca sa ii ofere cunostiintele sale despre medicina lui Homer si sa faca din acesta un doctor iscusit, chiar daca nu e licentiat. Dar Homer are dorinta de a cunoaste lumea de dincolo de orfelinat, ceea ce il face sa plece impreuna cu Wally si sotia lui, Candy, pentru a lucra la ferma de mere a lui Wally. Dupa un timp, Wally va pleca la razboi , iar Homer ramane singur cu Candy. Ce va invata Homer despre viata, despre dragoste si despre munca in aceasta situatie? Si ce se va intampla cu viitorul lui, pa care Dl Larch il avea planificat?</p>

Recenzii

rluci

08.09.2018

Homer este un tanar crescut intr-un orfelinat si care ajunge preferatul directorului casei de copii care ii impartaseste toate cunostintele sale de medicina si incearca sa faca din el un doctor iscusit. Dorinta de a cunoaste lumea de dincolo de granitele orfelinatului, il face pe tanar sa paraseasca locul in care se bucura de afectiunea tuturor. De aici incepe o noua viata pentru Homer care invata ce inseamna sa muncesti, sa iubesti, sa-ti ajuti aproapele, sa-ti invingi fricile si sa ai curaj.

4 3

leen.dot

08.09.2018

Dupa obiceiul pe care il am prezentarea o incep cu cateva date despre regizor; un regizor bun se recunoaste si dupa filmele anterioare. Asadar, Hallstrom ne-a mai incantat cu filme cunoscute precum Chocolat si Casanova in care romantismul plin de suspans conducea. Rezumatul filmului este facut deja, deci nu ar mai avea sens sa scriu si eu despre acestea. In schimb am sa notez cateva dintre starile pe care ti le induce acest film. Filmul a castigat si doua premii Oscar (pt cel mai bun actor Michael Caine si cel mai bun scenariu). Pe Tobey Maguire il intalnim in rolul lui Homer, un baiat crescut in orfelinat, care devine protejatul, mana dreapta si de incredere a doctorului (Michael Caine); firav la inceput, personajul creste in sensibilitate devenind un barbat care doreste sa cunoasca lumea si dragostea insasi. Noul se instaleaza in drumul lui Homer.

2 3

leen.dot

08.09.2018

si pentru ca sa inchei in tonul filmului : Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England.

3 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top