Moonlight Trailer
Trailer #1 02:51

The Collector

Mister, Dramă, Thriller | (United Kingdom, United States of America)

The Collector

The Collector

Mister, Dramă, Thriller (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

William Wyler

Producător:

Collector Company, Columbia Pictures

Dată lansare (Romania):

25 Septembrie 2020

Orfan de tata si parasit de mama, este crescut de o matusa alaturi de o fiica infirma. Nu avusese relatii cu femei, era pasionat sa colectioneze fluturi si lucra in Primarie. Urmareste insa de la distanta o tanara, Miranda, o fata desteapta si atragatoare. Viata i se schimba in clipa in care castiga o suma mare la pronosport. Cu acesti bani isi cumpara o casa izolata la tara pe care o reamenajeaza si incepe sa fie tot mai obsedat de planul sau: acela de a o rapi pe fata de care e atras, convins ca "nu am sa ajung sa fac niciodata cunostinta cu ea in conditii normale, dar daca ar locui cu mine mi-ar putea cunoaste partile bune si m-ar intelege." Pregateste o adevarata inchisoare, "agreabila" ce-i drept, la subsolul casei, anuland orice posibilitate de evadare. Reuseste s-o rapeasca si s-o inchida, incercand sa-i satisfaca toate pretentiile. Discutiile lor sunt de principiu: ea nu intelege care e motivul pentru care e sechestrata, iar el nu pricepe cum de ea nu intelege ca nu-i vrea decat binele. Cei doi fac insa parte din doua lumi diferite: ea are clasa, studiaza arta, a avut bani din totdeauna si, mai ales, e un om normal; el e un parvenit, un incult, un obsedat pentru care frumosul se limiteaza la colectia lui de fluturi. Fata are mai multe tentative de fuga simuland boala, ducandu-l cu zaharelul, batandu-si joc de el spre a-l determina sa o respinga, astfel incat pe alocuri rolurile de calau si victima se inverseaza. Dar asemeni fluturilor din insectar, odata prinsa, Miranda nu mai are scapare. Partea intai se incheie in momentul culminant: ea se imbolnaveste grav, dar el nu o crede si nu cheama un doctor din teama.  Partea a doua e constituita din jurnalul Mirandei. Aceleasi scene narate de psycho-man sunt expuse aici din punctul ei de vedere. Si perspectiva celor doi asupra acelorasi fapte si vorbe nu seamana deloc. E convinsa ca rapitorul ei e nebun si ca pentru el, ea nu e decat un alt obiect adaugat la colectie. Se refugiaza in scris si in desenat, isi aminteste secvente din viata ei de "dinainte," dar incepe sa se bucure din cand in cand de prezenta lui, fiindca de alta nu avea parte. El era singura sa legatura cu lumea vie de afara. Pe de alta parte, Miranda crede ca de fapt adevaratul prizonier e el, inchis "in lumea lui prezenta, ingusta si odioasa". 

Recenzii

ank_d91

08.09.2018

Filmul este facut dupa cartea lui J. Fowles, Colectionarul. Sfatuiesc pe cei ce vor sa vada filmul sa citeasca intai cartea, vor intelege mai multe asa. Nu intru in detalii, filmul este bun, pacat ca nu se gasste usor.

2 0

Bree

08.09.2018

Dupa o carte foarte frumoasa scenariul mi sa parut cam insipid. Desi este premiat la Golden Globes si nominalizat la Oscar personal ma asteptam la ceva mai bun, nu mi-a placut in mod deosebit. Recomad citirea cartii inainte de vizionarea acestui film deoarece sunt multe aspecta pe care filmul nu le-a prins. Datorita povestii de la baza acestui film, a actorilor care fac o treaba buna si avand in vedere ca este un film din 1965 cu siguranta iubitorii clasicelor il vor aprecia.

0 0

valericba

08.09.2018

Un film interesant, dar destul de departe de carte, calitativ vorbind. Cartea lui Fowles m-a tinut cu sufletul la gura de la inceput pana la final, pe cand filmul nu a avut acelas efect . DE VAZUT TOTUSI.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top