Moonlight Trailer
Trailer #1 00:00

The Last Temptation of Christ (1988)

Dramă | 12 August 1988 (United States of America, Canada)

Ultima ispita a lui Iisus (1988)

The Last Temptation of Christ

Dramă (United States of America, Canada)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Martin Scorsese, Dick Maas, Dick Maas

Producător:

Universal Pictures, Cineplex-Odeon Films

Dată lansare (SUA):

12 August 1988

Dată lansare (Romania):

20 Octombrie 2021

O viziune noua asupra Noului Testament, filmul lui Scorsese este de fapt povestea ultimei perioade din viata lui Isus, din perspectiva personajului uman, nu a celui biblic. Desi cronologic sunt respectate toate etapele biblice ale povestirii, filmul adauga o alta latura povestii, un exercitiu filosofic in care se pune intrebarea...cum ar fi evoluat lucrurile daca Isus ar fi cedat ispitei? Filmul a stirnit vii controverse, fiind blamat chiar de biserica catolica.

Recenzii

emil-dorin

08.09.2018

Dupa publicarea romanului cu acelasi nume Kazantzakis a fost excomunicat de mai marii patriarhi greci! Oare ce i-au facut lui Scorsese?

5 4

cezar33

08.09.2018

O redare nonconformista a Evangheliilor transpusa genial pe marele ecran de Martin Scorsese. Faptele din film nu intra in contradictie cu Scripturile. Umanismul profund al Omului Iisus in contapunct cu Dumnezeirea de necontestat sunt relevate subtil prin intermediul proiectiei alternativei la crucificare. Iuda si Satan sunt in opozitie. Maria din Magdala este granita intre depravare si sfintenie. Totul se termina normal prin acceptarea martiriului de catre Fiul Lui Dumnezeu. Scorsese ne-a redat prin viziunea artistului povestea fortei de a infrunta destinul si a slabiciunilor omenesti.

6 5

KATAKLYSM

08.09.2018

daca ar fi trait in grecia antica Kazantzakis ar fi avut soarta lui Socrate, adica condamnat la moarte prin sinucidere! exceptional film! rolul vietii a lui william dafoe!

6 6

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top