Moonlight Trailer
Trailer #1 02:32

The Lavender Hill Mob

Comedie, Crimă | (United Kingdom)

Locuitorii de pe Lavender Hill

The Lavender Hill Mob

Comedie, Crimă (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Charles Crichton, Quentin Tarantino

Scenariști:

Quentin Tarantino

Producător:

Ealing Studios

Dată lansare (Romania):

29 Septembrie 2020

<p align="justify">Domnul Holland este funcţionar la o bancă. În cei 19 ani de activitate, şi-a mascat dorinţa de a se îmbogăţi sub masca omului care se achită perfect de sarcina sa şi nimic mai mult. Şi-a creat ticuri, obiceiuri, un alter ego complet, sub care se ascunde dorinţa libertăţii care, pentru el, înseamnă în primul rînd libertate financiară. Slujba sa este una monotonă, pe care o condimentează cu aceleaşi întreruperi de fiecare dată: el este funcţionarul care supraveghează transportarea lingourilor de aur de la topitorie la bancă. Cei doi paznici care efectuează transferul s-au obişnuit cu el şi cu micile sale ciudăţenii. Într-o zi, însă, Holland se trezeşte gata să-şi atingă visul: un nou locatar al casei în care stă cu chirie este director al unei topitorii, unde se toarnă suveniruri de plumb. </p><p align="justify">După atragerea a doi borfaşi (specialiştii spargerii) în plan, Holland şi acoliţii săi reuşesc să fure aur în valoare de 1.000.000 de lire sterline şi să-l trimită în Franţa, sub formă de suveniruri: mici replici ale turnului Eiffel. Dar, cum se spune, o cetate nu e atît de greu de cucerit pe cît de păstrat. De aici începe adevărata aventură, în care filmul noir face loc şi comediei, în încercarea de a scăpa basma curată de poliţie şi cu banii.</p>

Recenzii

sinradu

08.09.2018

Un rol foarte bine făcut de Sir Alec Guinness, în care întruchipează mintea din spatele jafului secolului, un adevărat studiu de caz pentru rolul splendid pe care îl va face cîţiva ani mai tîrziu în The Ladykillers. Film noir condimentat cu umor britanic din plin.

1 2

betonela_19

08.09.2018

Senzatia pe care o incerc scotocind prin maruntaiele IMDB-ului dupa filme vechi si bune e asemanatoare celei pe care o simteam cand eram mai mic si exploram caseta de bijuterii a mamei mele. Ce e si mai frumos e ca descopar filme extraordinare, care, desi sufera de un defect impardonabil in opinia (proasta) a multora, adica acela al vechimii, merita vazute mai abitir decat o sumedenie de productii prapastioase contemporane.Mergand pe firul carierei unui actor care imi place in mod deosebit, Alec Guinnes (de neuitat in rolul colonelului britanic absurd de scortos in The Bridge on the River Kwai sau in cel al inteleptului Obi Wan in Star Wars), am descoperit ca unul dintre filmele pentru care a primit o nominalizare la Oscar este The Lavender Hill Mob, regizat de Charles Crichton. Faptul ca a castigat si o statueta pentru scenariu original m-a convins ca merita vazut. Increderea pe care i-am acordat-o mi-a fost rasplatita cu varf si indesat. The Lavender Hill Mob este o comedie britanica pe care atributele de ordin culinar – delicioasa, spumoasa, savuroasa – nu o pot caracteriza indeajuns. Alec Guiness joaca rolul unui marunt functionar de banca, a carui unica insarcinare este sa supravegheze transportul de lingouri de aur de la topitorie la trezorerie. La un moment dat, vecin ii devine un barbat care se ocupa cu confectionarea de suveniruri metalice cam kitchoase. Intamplator, procedeul lor de realizare este aproape identic cu cel al lingourilor, astfel ca le vine ideea sa organizeze jaful perfect. Care nu se petrece chiar impecabil, dar reuseste, numai ca peripetiile protagonistilor sunt departe de a se fi incheiat. Suita de patanii si situatii hilare ce se va desfasura este atat de imprevizibila, cum numai din sanul inimitabilului umor englezesc putea rasari.

0 2

Nagy

08.09.2018

Studiourile Ealing au produs cateva bijuterii cinematografice si acesta e unul din ele.

0 13

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top