Moonlight Trailer
Trailer #1 03:16

The Lion in Winter

Dramă, Istoric | (United Kingdom)

Leul in iarna

The Lion in Winter

Dramă, Istoric (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Anthony Harvey, Michael Davis

Producător:

AVCO Embassy Pictures, Haworth Productions

Dată lansare (Romania):

4 August 2021

<p>Un rege imbatranit trebuie sa-si rezolve problemele din trecut pentru a putea fauri un viitor pentru natiunea lui. Anul e 1183, iar Regele Henry al-II-lea trebuie sa aleaga un succesor la tron. Are de ales din cei trei fii ai lui- John, Geoffrey sau Richard, pentru a conduce Imperiul Britanic. Henry doreste sa-si anunte urmasul la tron in cadrul unei petreceri de Craciun, eveniment pentru care hotaraste sa o elibereze pe sotia lui, incapatanata Eleanor de Aquitaine, din inchisoare. Ea a ajuns acolo pentru ca a incercat sa-l dea jos pe Henry de la putere si sa-i demaste acestuia aventurile amoroase. Cei doi isi redescopera iubirea, dar fericirea le e alterata de faptul ca fiecare dintre ei sustine un alt fiu pentru accederea la tron... </p>

Recenzii

sinradu

08.09.2018

Film superb, de inspiraţie shakespeare-iană, cu unul dintre cele mai strălucitoare cupluri ce se pot închipui pe ecran: Peter O'Toole în rolul regelui Angliei şi Katharine Hepburn ca regină. La distribuţia de invidiat se adaugă replicile delicioase şi realizarea migăloasă. Un clasic ce nu trebuie ratat de nici un cinefil.

2 2

mihaelatb

08.09.2018

un film tipic englezesc, maretia filmului sta si in faptul ca toti actorii par coborati din operele lui Shakespeare ( chit ca unii dintre ei sunt yankei) .Filmul merita nu vazut , ci avut, acolo , cum ai cartile pe care iarna la gura sobei le recitesti cu placere."recititi" si filmul , Merita!

3 1

Rebeca08

08.09.2018

doar cand vezi cine face parte din distributia acestui film cred ca ar trebui sa nu mai stai pe ganduri si sa-l vizionezi. Hopkins si O'Toole in vremurile tineretii.

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top