Moonlight Trailer
Trailer #1 02:31

The Lorax (2012)

Animaţie, Familie | 01 March 2012 (United States of America)

Lorax. Protectorul pădurii (2012)

The Lorax

Animaţie, Familie (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Chris Renaud, Kyle Balda

Scenariști:

Cinco Paul, Ken Daurio

Producător:

Universal Pictures, Illumination Entertainment

Dată lansare (SUA):

1 Martie 2012

Dată lansare (Romania):

30 Martie 2012

Îndrăgostit de Audrey, un băiat în vârstă de 12 ani pe nume Ted ar face orice sacrificiu pentru a-i intra în graţii acesteia, motiv pentru care porneşte în căutarea ultimului copac atunci când fata îşi exprima dorinţa de a vedea cu ochii ei un arbore care să nu fi fost transformat de oameni în lemn pentru construcţii. Ajungând la marginea oraşului, Ted îl cunoaşte pe fostul patron de fabrică de confecţii Once-ler şi află povestea fascinantă a lui Lorax, o creatură morocănoasă şi simpatică a pădurii, care s-a erijat într-un apărător al florei şi faunei şi care i-a predat acestuia lecţii preţioase despre conservarea mediului înconjurător. Once-ler îi povesteşte lui Ted cum l-a determinat lăcomia să defrişeze toată pădurea pentru a folosi frunzişul drept materie primă în confecţionarea hainelor, ignorând avertismentele bine intenţionate ale lui Lorax şi cauzând poluare şi foamete, motiv pentru care animalele sălbatice, păsările şi peştii din heleştee au fost forţaţi să părăsească rând pe rând pădurea. După ce ultimul copac a fost retezat, Once-ler şi-a dat seama că afacerea lui este în pragul falimentului, însă căinţa pentru răul ireparabil pe care l-a generat mediului îl inspiră acum să-i dăruiască lui Ted o ultimă sămânţă de arbore pentru a planta o nouă pădure.

Recenzii

rebecuzzza

08.09.2018

Foarte, foarte frumos! Are o poveste foarte draguta*as putea spune chiar cu morala), personaje simpatice si amuzante(cu vocile lui Danny DeVito, Betty White, si, mai tanarul, Zac Efron), foarte colorat si atentie la detaliu, iar Chris Renaud a mai facut si "Despicable Me, care a fost genial! Merita!

0 1

eedy

08.09.2018

Tocmai ce am venit de la avanpremiera si pot sa spun ca sunt incantat de acest film. O animatie simpatica si delicioasa,cu niste animalute foarte haioase(o nota speciala pentru cei trei pesti,sunt absolut mortali)si bineinteles,cireasa de pe tort,simpaticul Lorax,cu inconfundabila voce a lui Danny de Vito,care te va cuceri din prima. Singurul meu regret a fost ca s-a terminat prea repede,as fi vrut sa tina muuuult mai mult...

12 2

Lucianna

08.09.2018

L-am vazut si eu. Tema mi se pare geniala. Ma bucur ca micutii din ziua de azi se pot uita la asemenea filem, invatand, sper sa fie mai buni cu natura.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top