Bancnota de un milion de lire sterline

The Million Pound Note

Comedie, Romantic (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Ronald Neame

Scenariști:

Mark Twain, Jill Craigie

Producător:

Rank Organization

Dată lansare (Romania):

17 Aprilie 2021

<p align="left">    Un marinar american foarte sarac are norocul sa treaca pe langa casa a doi gentlemani extrem de bogati care isi propun ca faca un test. Cei doi vor sa demonstreze ca simpla posesie a unei bancnote de un milion de lire sterline este suficient pentru ca trai imparateste. Ei ii propun tanarului si saracului marinar Henry Adams interpretat magistral in film de Gregory Peck sa ia aceasta bancnota si sa o pastreze o luna de zile iar apoi sa o inapoieze. Henry se trezeste in mijlocul acestei intamplari un om bogat care traia fara sa plateasca nici un ban si se bucura de toate placerile ce-i fusesera refuzate pana atunci din cauza lipsei de bani. Toti isi ofereau in fata lui serviciile gratis, crezand ca este un om extrem de bogat. Numai ca acesta bancnota pe langa toata indestularea pe care i-o ofera se dovedeste a fi la un moment dat suparatoare deoarece este cat pe ce sa-l coste demnitatea si pierderea femeii pe care o iubea. Un film foarte amuzant, care te tine in priza pana in ultima clipa.</p>

Recenzii

Falstaff

08.09.2018

O comedie cuminte si decenta pana la pretiozitate,in care toata lumea are mare grija sa nu depaseasca limitele umorului in sine si,doamne fersete,sa ajunga la ironie sau,si mai grav,satira,precautie care,in mod sigur,l-ar fi scos din sarite pe dumnealui Mark Twain.

1 4

corcodus

08.09.2018

ma intreb daca am supune acestui test pe cineva acum daca ar mai trece acest test, un film ce merita vazut si care scoate in evidenta frumusetea spiritului uman , frumusete data de liberul arbitru.

1 1

mihaelatb

08.09.2018

Are dreptate Falstaff ! Autorului, care era vesnicul strengar, nu i-ar fi placut aerul asta de cumintenie al comediei. Dar privirea inocenta a lui Gregory Peck, merita!

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top