Moonlight Trailer
Trailer #1 02:03

The Pianist (2002)

Dramă, Război | 24 September 2002 (France, Germany, Poland, United Kingdom)

Pianistul (2002)

The Pianist

Dramă, Război (France, Germany, Poland, United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Roman Polański

Producător:

Canal+ Polska, Bac Films, Heritage Films, Studio Babelsberg, Agencja Produkcji Filmowej, Beverly Detroit, FilmFernsehFonds Bayern, Filmboard Berlin-Brandenburg (FBB), Mainstream S.A., R.P. Productions, StudioCanal, Filmförderungsanstalt (FFA), Interscope Communications, Runteam, Canal+, Telewizja Polska

Dată lansare (SUA):

24 Septembrie 2002

Dată lansare (Romania):

26 Octombrie 2021

Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, Pianistul este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreiești este forțat ca pe timpul ocupației naziste a Poloniei să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reușește să fugă din ghetoul din Varșovia și își va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele orașului. Salvarea îi vine de la un ofițer german, care îl va ajuta să supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă apăsătoare și de neînchipuit a iadului nazist. Drama fiecărui personaj, suferințele la care sunt supuși oamenii simpli, decorurile răvășite de cruzimea naziștilor dezvăluie o poveste copleșitoare despre realitatea secolului al XX-lea. „Pianistul” este o capodoperă a cinematografiei ce rămâne tipărită în sufletele oamenilor prin secvențele încărcate de emoții, ce sugerează tragismul perioadei respective, precum și prin chinurile la care au fost supuși evreii din pricina regimului nazist.

Recenzii

218 Ordonare după: | |

nelly_podariu

08.09.2018

Acest film,merita intra-devar premiile Oscar pe care le-a castigat si asta nu o spun numai eu,sunt sigur.Cred ca stiti despre ce e vorba,nu-i asa?

7 8

Rise

08.09.2018

Rar apare un film asa de reusit, merita vazut, parerea mea...

3 4

Allexandru

08.09.2018

din pacate nu a castigat nici un oscar;)

1 11

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top