Moonlight Trailer
Trailer #1 01:46

Histoire d'O (1975)

Dramă | 28 August 1975 (Canada, France, Germany)

The Story of O (1975)

Histoire d'O

Dramă (Canada, France, Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Just Jaeckin

Producător:

Terra-Filmkunst GmbH, S.N. Prodis

Dată lansare (SUA):

28 August 1975

Dată lansare (Romania):

25 Noiembrie 2020

Filmul este facut dupa romanul erotic al autoarei franceze, Pauline Reage. "O" este o tanara parisianca care accepta sa fie dusa de catre iubitul ei intr-un castel din Roissy, pentru a fi invatata sa fie sclava sexuala a unui grup de barbati. Aici ea este tratata ca un obiect sexual de catre toti barbatii si este invata sa se supuna sa accepte cu placere sa fie legata, biciuita si diponibila pentru toti cand si cum vor ei. Ea accepta totul din dragoste pentru iubitul ei Rene,insa el vrea mai mult, vrea ca ea sa fie sclava unui barbat pe care nu-l iubeste si care este mult mai sever. "O" accepta...astfel fiind supusa la perversiuni mult mai dure si sfarsind prin a se indragosti de noul ei stapan.

Recenzii

stef_ionesco

08.09.2018

Frumoasa "O" este dusă de iubitul ei, Rene, într-un adăpost bizar. Aici, "O" va învăţa arta bondage-ului şi va înţelege cum să suporte numeroase perversiuni sexuale.

0 6

just_dariana

08.09.2018

Un film cutremurator despre o femeie transformata intr-o sclava,initial impotriva vointei ei,doar pentru a-i demonstra barbatului de langa ea cat de mult il iubeste.Aceasta i se supune fara a se impotrivi,indiferent de torturile la care ea este supusa. In cadrul filmului,toate celelalte personaje au un nume, doar ei i se spune "O",pana si de aici reiese faptul ca nu are dreptul la un nume, deoarece are un statut de sclava. Pe tot parcursul filmului, dupa ce accepta sa mearga la Roissy,desi "O"nu stia ce o asteapta cu adevarat acolo,ea nu are drepturi, dorinte sau nevoi, doar stie sa se supuna. Spre final , lucrurile se schimba, "O" decade tot mai mult,ajungand in final sa fie privita ca un supus animal de companie. Un film remarcabil,desi putin cam dur, care prezinta sub un alt aspect manipularea si decaderea unei fiinte,si totul cu acordul ei. Dupa ce am citit cartea si vizionat filmul....mi-au venit in minte o groaza de intrebari...daca chiar a existat,sau exista locuri de genul castelului de la Roissy?

1 0

cristiano.ferocci

08.09.2018

Foarte greu de comentat un asemenea film si mult mai usor de condamnat, daca se iau in considerare numai aspectele de ordin moral usor de ascuns in spatele unei masti puritane. Francezii insa au fost intotdeauna mai deschisi la aspectele psihologice ale erotismului, pe cand noi mai avem inca multe de invatat. Dupa vizionarea filmului, ma gandeam la femeile afgane, educate de propria lor societate sa nu se spele, sub riscul de a fi flagelate si la gheisele filipineze, extrem de apreciate pe piata occidentala. Totul e pana la urma o chestiune de educatie, o reflexie a mentalului colectiv din care facem parte. Oare adevarul nostru e cel mai bun, cu semi-analfabeti si tarfe de lux ocupand tot spatiul de emisie al televiziunii ?

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top