Moonlight Trailer
Trailer #1 01:43

Ticăloșii (2007)

| 15 March 2007 (Romania)

Ticalosii (2007)

Ticăloșii

(Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Șerban Marinescu

Producător:

MDV Film

Dată lansare (SUA):

15 Martie 2007

Dată lansare (Romania):

16 Martie 2007

Clasa politica aflata la putere urmareste prin intermediul Serviciilor Secrete atat pe membrii si finantatorii sai, cat si pe cei din opozitie. Primul Ministru si Presedentia ii inregistreaza cu ajutorul unor camere ascunse atat pe pe General, pe Senator cat si pe Magnat, in ipostaze cat mai compromitatoare. Politica nu suporta devieri de comportament. Premierul nu este de acord cu jocul dublu al Magnatului, care finanteaza atat puterea cat si opozitia. Dupa incercarea esuata a Consilierului Prezidential de a realiza o reconciliere intre Magnat si Putere, Premierul comanda arestarea cu mascati si televiziune a Magnatului. In timpul unei intrevederi cu Presedintele, Consilierul ii cere acestuia eliberarea Magnatului, deoarece acesta detinea informatii compromitatoare pentru toata lumea. In paralel, Puterea cauta un alt Magnat care sa produca bani pentru partid. Acesta apare in emisiune la "Nasul". Se organizeaza o partida de vanatoare unde sunt invitati Generalul, cei doi Magnati, Consilierul, Premierul si oamenii lor. Premierul incearca sa ii propuna o colaborare Generalului, insa acesta refuza sa coopereze si il ameninta pe Primul Ministru, spunand ca ii va demasca jocurile si ca va infaptui a doua Revolutie in Romania. Premierul arata ca Senatorul a fost deja cumparat. Magnatul este la a doua avertizare, fiind scos de pe tusa definitiv. Premierul ii pofteste pe toti la vanatoare si da ordinul de asasinare al Generalului ( camuflat sub forma unui accident de vanatoare ). A doua zi, Consilierul Prezidential ( "Creatorul" tuturor personajelor post-revolutionare ), "ingroapa Revolutia Romana" la groapa de gunoi Glina, facand un parastas pentru saraci, filmat in direct pentru emisiunea realizata de Dan Diaconescu.

Recenzii

mdomnita

08.09.2018

Mi s-a parut de-a dreptul jenant filmul. Intr-adevar, e vorba de jocuri politice, de prezentarea unei realitati,etc etc.... Dar totusi.... descrierea de mai sus prezinta exact filmul, de la inceput la sfarsit. Nimic inedit, nimic spectaculos, filmari mediocre, actori , sa zicem, rezonabili. Am iesit de la film avand impresia ca m-am dus la cinema sa vad stirile. Cred ca spune destul despre acesta. Nota 4/10 , 2 puncte pentru tema, 1 pe realizare si unul pentru "printesa", ca zambea frumos :)

13 14

malitzia

08.09.2018

Nu mi-a placut filmul. Si asa ca ne-am saturat de clasa politica . Nu era nevoie si de un film care sa ne reaminteasca in ce tara traim.

13 7

Braveheart

08.09.2018

Filmul lui Şerban Marinescu ne arată că între asasinatul politic (ultima treaptă grotescă pe care mai pot păşi emanaţii postrevoluţionari ce constituie tagma Puterii în România) şi asasinatul cinematografic e o graniţă subtilă a cărei escaladare e salvată doar de o distribuţie "de aur" ce conţine majoritatea numelor "grele" ale peisajului actoricesc actual. Un film care nu epatează, dar care dezvăluie de o manieră tipic autohtonă câte ceva din mecanismele jocurilor de culise politice demonstrând (dacă mai era nevoie) că între interesul de faţadă (naţional, populist) şi cel de facto (pur personal, organic parşiv) stă doar o infinită demagogie. Taverna, vila opulentă şi, într-un final apocaliptic, cimitirul de la groapa de gunoi Glina sunt referinţele scenice ale unei pelicule ce-şi tese şi destramă intriga încă din titlu concluzionând că nu suntem decât victimele unui sistem lipsit de speranţă, cangrenizat iremediabil. Un film care nu poate gravita decât în jurul notei 7.

5 4

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top